Rutes per Sollana

Rutes per Sollana

L'Ajuntament de Sollana ha senyalitzat tres noves rutes.

Més informació en el telèfon 961 742 710 o en www.sollana.es

 

RUTA 1: SOLLANA - TANCAT DE SACARÉS - SOLLANA

 • Distància: 17,6 kilòmetres.
 • Ruta circular: Sí.
 • Punt d'inici: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
 • Punt de finalització: Estació rodalies de Renfe de Sollana.

Punts d'interés: Casa Pont del Coixo, Venta de Mina, Tancat de Sacarés, llac de l'Albufera, Trilladora de Benlloch, Casa dels Catalans, Casa dels Sis-centes.

 

 

Descripció:

Eixim de l'estació de rodalies de Renfe on posem el comptaquilòmetres a 0, creuant les vies en direcció al polígon industrial. Agafem el primer carrer a la dreta (0,2 km) i al final girem a mà esquerra pel carrer de l'Albufera (0,3 km). En arribar al carrer Paretes continuarem per la carretera asfaltada fins al camí del Pontatge (1,5 km) on girarem a l'esquerra. A l'altura de la casa de la Cama (1,8 km), també a l'esquerra, ix un camí de terra que s'endinsa per camps d'arròs. En aquest tram del camí ens acompanyarà un canal amb aigües térboles, la séquia dels Campets.

Continuem el camí fins a arribar a la casa Pont del Coixo (3,5 km) amb una xicoteta figuera i amb la seua era empedrada, on el camí gira a l'esquerra creuant el canal.

Passem per un alteró amb cases i camps de taronges fins a arribar al camí de l'Alteró, a la carretera asfaltada (3,6 km). Ací girem a la dreta i marxem uns 250 metres on girem de nou a la dreta. Destaca la Venta de Mina o casa de Tristany amb una gran era empedrada.

Seguim la carretera i tornem a creuar la séquia dels Campets que tornarà a estar a l'esquerra durant un bon trajecte fins que l'abandonem en girar a la dreta la carretera asfaltada pel que es coneix com a camí del Cavalló de la Llonga (5 km).

Agafarem la segona desviació a l'esquerra (5,6 km), un camí de terra que amb uns zig-zags s'endinsa pel Tancat de Sacarés. Camps i camps d'arròs ens envolten. Una densa vegetació protegeix de la vista al Tancat de Sacarés fins a arribar a la trilladora de Foro (7,5 km) on seguim donant la volta a tot el tancat sempre anant cap a l'esquerra. Passem pel motor de Sacarés i un poc més endavant acaba la ruta (8,2 km).

Per poder acostar-se al llac de l'Albufera, podem continuar a peu, tot recte, per la mota (cavalló de terra que aïlla els camps d'arròs dels canals o de l'Albufera que els envolta). Al final (0,6 km) tenim un mirador excepcional del llac de l'Albufera.

Una altra opció és continuar en bici pel camí de terra i girar a l'esquerra pel primer desvie fins a arribar al motor del Passiego o de Paredes, al costat de l'Albufera (0,7 km). Aquesta ruta només es podrà fer fora de l'època de la Perellonà (període hivernal que coincideix amb la inundació dels camps d'arròs) i de la temporada de caça (des d'octubre fins a gener-febrer), ja que els camins podem estar tancats o inundats.

Tornem pel mateix camí que bordeja el Tancat de Sacarés fins a arribar de nou a la trilladora de Foro on creuarem el pont sobre la séquia de l'Overa. Un poc més endavant travessem la séquia Dreta (9,3 km) i marxem rectes fins a xocar amb el canal de la carrera de la Reina Vella on girarem a la dreta. Aquest camí ens condueix fins a la carretera asfaltada que ve del poble d'El Palmar. Avancem recte per la carretera deixant arrere a aquesta població fins a trobar-nos en una corba molt tancada el motor del Xato i més tard en una altra corba de la carretera la casa del Xato (10,3 km). Ara portem la séquia Dreta Nova a la dreta.

Un poc més endavant, travessem una carretera asfaltada, el camí del Cavalló de la Llonga (12 km). Nosaltres continuarem recte però podem observar a mà dreta el fumeral o xemeneia de rajola i adob amb el tub circular de l'antiga trilladora de Benlloch.

No deixarem aquesta carretera asfaltada. Passarem per un grup de cases (als dos costats de la séquia), les cases de les Rates (13,2 km), amb eres empedrades i al final de la recta es veu la casa dels Catalans (14,1 km) que té dues xicotetes torres en la part superior.

La carretera gira a la dreta pel camí de Pinedo (14,2 km). En creuar la séquia de la Cubella, a mà esquerra es veu la casa del Sis-centes també amb una torre central.

Seguim per aquesta carretera, al fons ja es veu Sollana i el seu polígon industrial. Prompte arribem a la casa de la Cama (15,8 km) per on van començar l'itinerari. La ruta torna pels mateixos carrers de l'inici fins a arribar a l'estació de rodalies de Sollana.

 

RUTA 2. SOLLANA - PORTET DE SOLLANA - MOTOR DE LA RATLLA - ULLAL FONT DE FORNER - SOLLANA

Descripció: A la segona, ens situa també al cor del terme de Sollana, fins apropar-nos a enclavaments naturals. En bici, podrem arribar al Port de Sollana a la vora del llac, el tancat de Mília, conegut com el filtre verd que depura les aigües a través de flora autòctona o l'ullal de la Font del Forner un petit llac protegit que atreu aus en èpoques de migració.

 • Distància: 23,7 kilòmetres.
 • Ruta circular: Sí.
 • Punt d'inici: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
 • Punt de finalització: Estació rodalies de Renfe de Sollana.


Punts d'interés: Portet de Sollana, llac de l'Albufera, Casa Borràs, Casa Company, Casa Barrento, marjal i séquies del Romaní, Casa de l'Ale, Casa del Moliner, motor i séquia de la Ratlla (Tancat de la Ratlla), Ullal de la Font de Forner.

 

 

RUTA 3: SOLLANA - LLACUNA DEL SAMARUC - TORRE DE TRULLÀS - SOLLANA

Descripció: A la tercera, on arribarem al terme d'Algemesí per veure la llacuna del Samaruc i podrem visitar la Torre de Trullàs de Sollana considerada patrimoni cultural valencià.

 • Distància: 17 kilòmetres 418 metres.
 • Ruta circular: Sí.
 • Punt d'inici: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
 • Punt de finalització: Estació rodalies de Renfe de Sollana.

 

Punts d'interés: Torre de Trullàs, Llacuna del Samaruc.