Presentació

Presentació

El Parc Natural de l'Albufera constitueix un dels aiguamolls més representatiu i valuós de la Comunitat Valenciana i de la conca mediterrània. Amb una superfície de 21.120 hectàrees, és troba situat a tan sols 10 km de la ciutat de València. La seua proximitat i facilitat d'accés el converteixen en una perfecta excusa per a abandonar la ciutat i practicar l'observació de la natura. Durant tot l'any, la gran biodiversitat d'aquest espai natural protegit permet observar una important varietat de fauna i flora.

Engloba els municipis de València, Alfafar, Sedaví, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Albalat de la Ribera i Algemesí.

L'Albufera va ser declarada Parc Natural en 1986, i dones de 1989 està reconeguda com "Aiguamoll d'importància Internacional", figura derivada de la "Va convéncer Relativa als Aiguamolls d'Importància Internacional, especialment com a Hàbitat d'Aus Aquàtiques", celebrada en Ramsar (Iran) el 2 de febrer de 1971.

A més és part integrant de la Xarxa Natura 2000 - a l'haver sigut declarada com "Zona d'especial protecció dels Aus" (ZEPA) en 1990 i seleccionat com "Lloc d'Importància Comunitària" (LIC) dones de 2006. A més, algunes parts del seu àmbit han sigut també declarades com "Microreserva de Flora" i com "Reserva de Fauna".