Itineraris per la Devesa

Itineraris per la Devesa

Existeixen altres rutes i itineraris proposades per diferents ajuntaments, com l'Ajuntament de València.

A través dels fullets informatius elaborats pels promotors poden consultar informació respecte a les 6 rutes senderistes senyalitzades per a realitzar caminant  pel sector de la Devesa. Cadascuna d'elles està identificada per un color i té una temàtica diferent, perquè el visitant puga triar aquell que li resulte més interessant.

La Devesa de l'Albufera pertany al terme municipal de València, té 10 km de longitud, dels 30 km que té tota la restinga que separa l'albufera del mar Mediterrani. Té una amplària aproximada d'un quilòmetre i una superfície d'unes 850 hectàrees. És l'única zona de la restinga que manté actualment un sistema dunar i de bosc mediterrani ben conservat, ja que la resta està quasi en la seua totalitat ocupat per urbanitzacions.

Fullet itineraris per la devesa

A continuació pot consultar detalladament la informació de cada un dels itineraris:

RECORREGUT: l'itinerari discorre paral·lel a la gola del Pujol des del camí Vell de la Devesa, a l'altura del llac artificial, fins a les comportes que comuniquen el llac de l'albufera amb el mar Mediterrani.

LONGITUD: 700 metres aproximadament.

DURACIÓ: 40 minuts aproximadament.

PUNT D'INICI I APARCAMENT RECOMANAT

RECORREGUT: l'itinerari discorre per la zona denominada Pla de la Sanxa, situada al sud de la gola del Pujol. S'endinsa en el sistema dunar intern o de dunes fixes colonitzat per una densa vegetació de matoll i pineda.

LONGITUD: 800 metres aproximadament.

DURACIÓ: 45 minuts aproximadament.

PUNT RECOMANAT D'INICI I APARCAMENT

RECORREGUT: l'itinerari discorre pel camí Vell de la Devesa, que unia la ciutat de València amb el Perellonet. Durant el recorregut s'observen les principals mallades de la zona nord: la del Quarter, la del Saler, la de la Rambla, la Redona i la Llarga.

LONGITUD: 4.000 metres aproximadament.

DURACIÓ: 1 hora 45 minuts aproximadament.

PUNT D'INICI RECOMANAT 1PUNT D'APARCAMENT RECOMANAT

PUNT D'INICI RECOMANAT 2PUNT D'APARCAMENT RECOMANAT

RECORREGUT: l'itinerari part del camí Vell entrant pel tallafoc de la Rambla, cap al sud, i s'endinsa cap al matoll i l'interior de les dunes fixes. Amb este itinerari descobriràs la naturalesa utilitzant els cinc sentits. Es recomana fer-ho com una extensió de l'Itinerari paisatgístic.

LONGITUD: 300 metres aproximadament.

DURACIÓ: 20 minuts aproximadament.

PUNT D'INICI RECOMANAT 

RECORREGUT: l'itinerari discorre pel passeig marítim Francisco Lozano que travessa de manera longitudinal l'ecosistema del primer cordó dunar de la platja del Saler.

LONGITUD: 2.000 metres aproximadament.

DURACIÓ: 45 minuts aproximadament.

PUNT D'INICI RECOMANAT. PUNT DE APARCAMENT RECOMANAT

RECORREGUT: l'itinerari discorre pel tallafoc del Saler des del poble fins al  antic àrea recreativa del Muntanyar de la Mona.

LONGITUD: 600 metres aproximadament.

DURACIÓ: 30 minuts aproximadament.

PUNT D'INICI RECOMANAT. PUNT D'APARCAMENTE RECOMANAT

 

Més informació