Ruta blava: descripció

Ruta blava: descripció

RUTA BLAVA: UNA VOLTA PER L'EMBASSAMENTÀrea Recreativa de les Ombries de Benifassà – Forn del Vidre - Corral de les Tones- presa de l'embassament d' Ulldecona


Accés a l' inici de la ruta: Àrea Recreativa de les Ombries de Benifassà
Distància: 4 km
Temps: 1 h 15 min sense efectuar parades
Desnivell: 170 m
Dificultat: fàcil


Eixida: des de l'Àrea Recreativa de les Ombries de Benifassà, una àrea de fàcil accés, amb taules i amb accés a l'embassament, perfecta per a descansar i tenir una vista agradable a nivell de l'aigua. La senda que es dirigeix a l'oest transcorre a pocs metres de la vora fins a arribar a la cua de l'embassament.

(1) Forn del Vidre. Caminant al costat del pantà arribem al Forn del Vidre, antiga masada que actualment alberga tres edificis públics (el Viver Forestal, el Centre de Recuperació de Fauna i el magatzem de les brigades del Parc Natural). La cua de l'embassament es creua per un pont de ciment que passa prop del mas.

(2) Vista panoràmica de l'embassament d' Ulldecona. Una vegada que deixem el camí arribem a una xicoteta platja natural on tenim unes bones vistes de l'embassament d'Ulldecona. Continuem per una senda que transcorre entre pins (Pinus halepensis) i carrasques (Quercus ilex), on podem observar amb facilitat rastres de l'emblemàtica cabra salvatge, molt abundant a la zona.

(3) Vista panoràmica del Corral de les Tones. Panoràmica del barranc de la Fou i l'embassament. Aquests corrals eren utilitzats per a guardar el ramat. La senda, que continua cap a la presa, transcorre per un barranc en què es pot gaudir de la vegetació típica associada a aquests cursos d'aigua. En aquesta zona del Parc encara podem trobar alguns exemplars de margalló (Chamaerops humilis), planta que difícilment tornarem a trobar en cap zona del Parc a causa de l'altitud. Barranc amunt hi ha una altra senda que ens porta a l'espectacular Penya de l'Àguila. 

(4) Arribada a la presa de l'embassament.