Llocs d'interés

Llocs d'interés

 

 
 
 
Tossal del Rei. Magnífiques vistes des del cim en què conflueixen les províncies de Terol, Tarragona i Castelló, i on la llegenda diu que els reis del tres antics regnes d'Aragó, Catalunya i València es reunien per parlamentar sense haver d'eixir del seu territori.
 
Església Parroquial de Coratxà. Església porticada d'ampli campanar dedicada a Sant Jaume. La seua construcció va ser anterior al de la cartoixa de Santa María de Benifassà, nou anys després de la conquesta de la ciutat de València per Jaume I. És una de les més antigues d'una sola nau i d'arcs diafragmàtics (característica de l'arquitectura de reconquesta), amb trams apuntats que neixen des de terra.
 
Cartoixa de Santa Maria de Benifassà. Es tracta d'un recinte emmurallat amb un conjunt d'edificacions de diferents èpoques des del segle XIII al XVI, en les quals s'aprecien elements del romànic tardà i del gòtic. Fou del Císter, ara ocupat per una comunitat cartoixana femenina. L'actual està totalment reconstruïda els anys 1960-1967 per vàries causes: desamortització del 1835, exclaustració dels monjos, desastre i incendi amb la 1º Guerra Carlina. Només pot visitar-se el pati i l'església els dijous entre les 13.00 i les 15.00 hores.
 
Església parroquial de l'Assumpció de Vallibona. Declarada bé d'interés cultural en 2004, alberga en el seu interior un valuós orgue del 1791, i té una interessant decoració d'escuts nobiliaris en el sostral elaborats per un artista mudèjar.

Jardí de Peter. La Pobla de Benifassà és un lloc de retir i inspiració per a artistes. Poc abans d'arribar a l'entrada del poble hi ha un entrador a la dreta que ens porta al Jardí de Peter, on Peter Buch integra l'art en el paisatge de la Tinença. Utilitzant escultures coloristes, petits llacs i construccions adornades amb trencadís ens ofereix l'oportunitat de gaudir d'un màgic passeig per la natura l'art i el reciclatge de materials. A més a més, al nucli urbà de la Pobla de Benifassà podem trobar la casa-museu de Renate Steen on mostra les seues magnífiques pintures i escultures.