Ruta Verda: pujada al pic Penyagolosa

Ruta Verda: pujada al pic Penyagolosa

Pujada al Pic Penyagolosa

Temps estimat: 45 minuts.

Dificultat: mitjana- alta.
Desnivell: 300 m.

L'ascens al cim és una continuació de la Ruta Roja del Barranc de la Pegunta.
La ruta del Barranc de la Pegunta comença en l'aparcament dels vivers forestals, al costat de l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa i recorre la microrreserva de flora de la Pegunta fins a la Banyadera i el Corralico (vostè pot veure tota la informació de la ruta roja ací).
Des de l'esplanada del Corralico, prendrem la zigzaguejant senda a través d'un bosc de pi roig  que ens ajudarà a guanyar altura ràpidament.

 


Parada 1
A la meitat de l'ascensió trobem una xicoteta construcció. Des d'ací hem guanyat altitud i les primeres masies es divisen per damunt de la muntanya. A poc a poc eixim de la zona boscosa i trobem vegetació d'altitud més adaptada al fred i sòls pobres: savina de muntanya (Juniperus sabina) coixí de monja (Erinacea anthyllis) i herba de Penyagolosa (Erodium celtibericum). Des d'ací tenim el cim a un tir de pedra tot i que encara ens farà suar un estona més en el seu últim tram.


Parada 2
Una vegada arribem al cim gaudirem d'una de les millors panoràmiques de la Comunitat Valenciana. En dies clars és fàcil divisar el Montgó i les altes serres de la Marina, les illes Columbretes i el delta de l'Ebre.

El descens es fa per la mateixa ruta sempre seguint la senda per a evitar l'erosió del sòl d'aquest lloc tan fràgil i singular.