Descripció

Descripció

Ruta verda. Casas del Río - Caballeros.

Descripció de la ruta.
La ruta discorre des de la població de Casas del Rio, fins al caseriu de les Casas de Caballeros. Esta ruta remunta el marge esquerre del riu Cabriel seguint una pista paral·lela al mateix llit del riu.
El paisatge és el típic de la vegetació de ribera, amb àlbers, salzes, llentiscles, tarays i diverses espècies de juncs.
Entre la fauna fluvial destaquen diverses espècies amenaçades com la Madrilla del Xúquer o el Blenio de riu.
La distància total del recorregut és de 10,5 Km (2h 45m per a senderistes) i este recorregut és ideal per a realitzar-ho amb bicicleta de muntanya, sent este de dificultada mitjana.


Parada 1. Inici de ruta (0 Km).
El recorregut començarà en la població de Casas del Río, l'únic nucli habitat dins del parc que es localitza a la vora del riu Cabriel i que compta amb servicis.
Esta xicoteta població va ser fundada en el segle XV i en ella destaca una gran sénia fluvial, construïda a mitjan segle XVIII, que es caracteritza per ser l'única en funcionament de la Comunitat Valenciana. L'energia motriu que genera la força del riu, permet elevar l'aigua a través de la sénia, sent canalitzada per al reg de les diferents hortes.
Este tram del riu Cabriel és molt apreciat pels pescadors de truites, situant-se en esta població un dels escassos vedats de pesca intensiva de la Comunitat Valenciana.
El punt d'inici de la ruta se situa junt amb la sénia, on el visitant podrà disfrutar d'una zona de banys i de descans.


Parada 2. Caballeros (10,5 Km).
Arribem al final de la ruta, el caseriu de les Casas de Caballeros. Fins a este punt el recorregut ens hauré oferit un paisatge integrat en una meravellosa i variada vegetació de ribera, sent el final de la ruta un altre paratge d'immillorables vistes per al visitant.
Des d'este punt, hi ha la possibilitat d'enllaçar amb la ruta roja que en sentit invers ens portaria fins a la localitat de Los Isidros.