Presentació

Presentació

A la comarca Requena Utiel (Mancomunitat del Interior Tierra del Vino), entre els termes municipals de Villargordo del Cabriel, Venta del Moro i Requena, es troba el Parc Natural de les Gorges del Cabriol, un dels espais naturals més significatius del territori valencià.

Aquest territori de singular importància per la seua flora, fauna, paisatge, característiques geològiques i els seus valors socioeconòmics i culturals, es troba molt vinculat al medi rural tradicional.

El Parc Natural de les Gorges del Cabriol, amb una extensió de 31.446 ha, té al riu Cabriol com a eix vertebrador, formant una frontera natural entre les comunitats autònomes de València i Castella-la Manxa. Juntament amb el Parc Natural de Chera-Sot de Chera forma part de l'àmbit de la marca turística Tierra Bobal

El Parc Natural forma part de la Reserva de la Biosfera de la UNESCO del Valle del Cabriel declarada al juny de 2019.

Existix una iniciativa per a la declaració com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, de les almàsseres rupestres d'època ibèrica existents dins de l'àmbit del Parc Natural de les Gorges del Cabriol, en el terme municipal de Requena. El promotor és la l'Associació Territori Boval.

Guía del Parque Natural