Descripció

Descripció

Ruta taronja. Mirador de Peñas Blancas.
 

Descripció de la ruta.
La ruta discorre per la Serra del Rubial fins a arribar al vèrtex geodèsic de Peñas Blancas, mirador privilegiat sobre los Cuchillos del Cabriel, la Reserva Natural de Castilla-La Mancha, la presa de Contreras i el viaducte de la A-3.
Al llarg del recorregut, este paisatge forestal es caracteritza per la frondositat del bosc mediterrani amb abundància de pinedes carrascos i rojos, i altres espècies arbustives com els alborços.
La distància total del recorregut és de 2,2 Km (45 minuts per a senderistes) i és ideal per a senderistes iniciats ja que la seua dificultat és baixa.

Parada 1. Inici de ruta (0 Km).
Des de la població de Villargordo del Cabriel, després de creuar la N-III i ascendint pel port de Contreras (antiga N-III) s'inicia la ruta en el paratge pròxim al Vallejo de las Chuscas. Des d'este punt, deixarem els nostres vehicles en una zona d'aparcament autoritzada i començarem la ruta. Des d'ací també és possible la connexió amb el PR-CV 299.

Parada 2. Font de los Chuscos (0,2 Km).
Lloc de descans,on el senderista podrà observar una escultura de fusta representativa de les cabres salvatges que habiten en estes muntanyes, i on és freqüent albirar-les.

Parada 3. Mirador de Peñas Blancas (2,2 Km).
Mirador natural d'immillorables vistes, des d'on podrem observar les impressionants agulles i crestes calcàries de los Cuchillos, i el riu Cabriel. Este lloc constituïx un magnífic observatori d'aus rapaços, sent este espai declarat Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

 

 
 

 
foto Trinchera del Romeroso PR-CV 299 (Villargordo del Cabriel)

foto font del Chusco (Villargordo del Cabriel)

foto madronyo