Notícies

Ves enrere EL CIM DEL PONOTX

EL CIM DEL PONOTX

El Paisatge Protegit del Puigcampana i el Ponotx, declarat al juliol de 2006, forma un xicotet sistema individualitzat d'elevat valor paisatgístic i ambiental, en el qual la seua gran altitud, la seua diversitat ecològica i morfològica, i la seua proximitat a la mar són els principals factors que contribueixen a l'existència de números hàbitats i espècies de flora i fauna, moltes d'elles endèmiques. D'origen prebètic, representa l'extrem sud-oriental del gran massís muntanyenc de la serra d'Aitana, constituint un element distintiu sobre les planes litorals circumdants, sent considerat actualment com un important espai d'esplai i gaudi del medi natural, i una àrea de referència a nivell nacional per a la pràctica tradicional d'esports de muntanya i escalada.

Relitzarem l'ascensió al cim del Ponotx de 1.186 msnm, a través d'un recorregut de gran atractiu paisatgístic, per a recordar tant el Dia internacional de les Muntanyes que es va celebrar en desembre com el el Dia de l'Arbre que celebra en tota la Comunitat Valenciana aquest mes, doncs recorrem una zona on encara es conserven formacions arbrades de gran valor ambiental.

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Dissabte, 22 de gener de 2022.

Horari de l'activitat: De 9.00 a 13.30 h.

Punt de trobada / inici ruta: Heliport de Polop. Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 4,5 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat a realitzar les diferents explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat com amb la demostració de l'ús d'arts de pesca.

Observacions: S'ha de portar roba adequada per a la muntanya en aquesta estació de l'any (gran part del recorregut es realitza per l'ombria), aigua i sobretot calçat de muntanya (moltes zones de roca i pedres).

CARACTERÍSTIQUES DE LA RUTA

Distància total: 11 km

Dificultat: Mitjana-alta

Altura mínima: 336 msnm

Altura màxima: 1.186 msnm

Desnivell positiu i negatiu: 889 mA l'ÉSSER UNA RUTA DE MUNTANYA PURA I AMB FORT DESNIVELL, LA SEUA EXIGÈNCIA FÍSICA ÉS ALTA PEL QUE QUALIFIQUEM LA RUTA DE DIFICULTAT MITJANA-ALTA, PER LA QUAL COSA LA CONSIDEREM NO ADEQUADA PER A MENORS DE 15 ANYS.

Durant l'activitat es compliran amb totes les mesures necessàries per a previndre el COVID-19. Serà obligatori l'ús de màscara si no es pot complir amb la distància mínima d'1.5 m.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

* (dades no necessaries per als menors d'edat).


 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 23 de setembre de 2021.

Activitat gratuïta. Activitat llimitada a 25 places. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment del seu publicación".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals. Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anular el seu suscripción".