Notícies

Recuperem el bosc de ribera

Recuperem el bosc de ribera

Per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient el lema d'enguany 2021 és "Generació Restauració: reimagina, recrea, restaura", des del Parc Natural de Chera- Sot de Chera et volem proposar un interessant itinerari interpretatiu per la ruta verda del parc, on veurem la important acció de restauració que s'està duent a terme en el riu Sot o Reatillo. 
 
La pèrdua dels ecosistemes està privant al món d'embornals de carboni, com els boscos i les torberes, en un moment en què la humanitat ja no pot permetre-li'l. Restaurar els ecosistemes significa previndre, detindre i revertir aquest mal, passar d'explotar la naturalesa a curar-la. Per això, i precisament en aquest any, arrancarà el Decenni de les Nacions Unides sobre la Restauració d'Ecosistemes (2021-2030), una missió global per a reviure milers de milions d'hectàrees, des de boscos fins a terres de cultiu, des del cim de les muntanyes fins a les profunditats de la mar. 
 
Per a comprendre la importància del projecte de restauració del bosc de ribera del riu Sot a aquest objectiu mundial, realitzarem una ruta circular per part de la ruta verda del parc natural, en la qual passarem per l'Oasi de papallones, el garroferal, Font del Tío Borreguetas i les impressionants Tosques (cascada de gran bellesa formada per un complex travertínic).
 
Només amb ecosistemes saludables podem millorar els mitjans de vida de les persones, contrarestar el canvi climàtic i detindre el col·lapse de la biodiversitat.
 
No dubtes a inscriure't, t'esperem!
 
 
Dades de l'activitat:
 
    • Dia: dissabte, 12 de juny de 2021.
    • Hora i lloc d'inici: 09:00 h. Plaça del Pintor Beltrán Segura (Sot de Chera).
    • Duració de l'activitat: 4 hores aproximadament.
    • Distància: 13 km
    • Dificultat: mitjana.
    • Edat mínima: 10 anys
    • Cost de l'activitat: gratuïta. 
    • Avisos: Places limitades. Inscripció prèvia obligatòria. 
    • Inscripció prèvia en: 606857028 o parque_cherasotdechera@gva.es, 
 
Dades necessàries:
 
- Nom i cognoms de contacte
- Nombre de participants (adults i xiquets/es)
- Telèfon de contacte
- Email de contacte
- Població de procedència
 
    • Recomanacions: portar menjar, aigua, roba i calçat còmode, ulleres de sol, gorra, protector solar. Recordeu que hem de complir en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries, respecte a la distància de seguretat de 2 m, i l'ús de mascareta en cas de no poder guardar aquesta distància de seguretat. No acudir a l'activitat en cas de tindre símptomes compatibles amb la COVID-19.
 
Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu automàtic en el moment de la publicació. ACÍ