HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Dia Mundial dels Aiguamolls 2022

Dia Mundial dels Aiguamolls 2022

Actuar pels Aiguamolls és actuar pel l'humanitat i la Natura


 

El 2 de febrer de 1971, a la ciutat iraniana de Ramsar, es va adoptar la Convenció de Ramsar sobre els Aiguamolls. Des de llavors, aqueix dia i amb caràcter anual, se celebra El Dia Mundial dels Aiguamolls, que té com a objectiu crear consciència sobre el seu paper vital per a les persones i el planeta. Segons la Convenció, els aiguamolls són les «extensions de marenys, pantans i torberes, o superfícies cobertes d'aigües, siguen aquestes de règim natural o artificial, permanents o temporals, estancades o corrents, dolços, salobres o salades, incloses les extensions d'aigua marina la profunditat de marea de la qual baixa no excedisca de sis metres».

En aquesta edició, des de Nacions Unides, es realitza una anomenada a l'acció: invertir capital financer, humà i polític per a salvar els aiguamolls i restaurar els que hem degradat. A més, és el primer any en què el Dia Mundial se celebrarà com a dia internacional de les Nacions Unides, després de la seua adopció per l'Assemblea General el 30 d'agost de 2021, en una resolució copatrocinada per 75 Estats membres.

Amb motiu d'aquesta efemèride, el Parc Natural de la Serra Gelada vol contribuir a difondre la importància que tenen aquest tipus d'hàbitats, realitzant una activitat en la desembocadura del riu Algar a Altea, a l'ésser la zona humida més pròxima al Parc Natural, en la qual veurem com s'anellen els ocells silvestres, escoltarem i tractarem de reconéixer els seus cants, posarem de nou en llibertat a ocells recuperats i en definitiva coneixerem una mica més la gran diversitat d'aquest espai.

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Dissabte, 26 de febrer de 2022.

Horari de l'activitat: De 9:30 a 12:30 h.

Punt de trobada / inici ruta: Parking mercadet (Altea). Ens desplaçarem fins al pont sobre el riu en la partida Sogai (on es realitzen les activitats) i durant el trajecte realitzarem diverses escoltes de cants d'aus.

Duració de l'activitat: 2,5 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat a realitzar les diferents explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat com el recorregut a realitzar.

Observacions: Portar roba i calçat adequat per aun passeig pel camp.

Durant l'activitat es compliran amb totes les mesures necessàries per a previndre el COVID-19. Serà obligatori l'ús de màscara si no es pot complir amb la distància mínima d'1.5 m.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

* (dades no necessaries per als menors d'edat).

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 24 de febrer de 2022.

Activitat gratuïta. Activitat llimitada a 25 places. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment del seu publicación".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals. Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anular la seua suscripció".