Descripció: Accés tallat a vehicles a la caseta de fusta per motius de conservació i seguretat.

 

                                  

Descripció: Desviament provisional pas inferior V-30 (Punxa ací). Desviament provisional ruta fluvial (Punxa ací).

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

La comunament denominada Canya o "Arundo donax" , és una Espècie Exòtica Invasora (EEI) que amenaça la diversitat biològica per la seua gran capacitat de creixement, ja que competeix pels recursos naturals i desplaça a les altres espècies en els llocs on s'estableix, disminuint la biodiversitat del territori.

La Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, defineix una Espècie Exòtica Invasora (EEI) com "aquella que s'introdueix o estableix en un ecosistema o hàbitat natural o seminatural i que és un agent de canvi i amenaça per a la diversitat biològica nativa, ja siga pel seu comportament invasor, o pel risc de contaminació genètica".

Característiques de l'Espècie (PDF)
 

Al Parc Natural del Túria està estesa en els marges del va riure i en les seues proximitats, ocultant en moltes ocasions el mateix i impossibilitant el creixement d'altres espècies característiques del bosc de ribera al Túria com per exemple Xops, Salzes, Canyís, Enees, etc; Evitant així que els visitants puguen observar i apreciar un paisatge més enriquidor per a la vista.

A més, produeix un impacte molt important i que té una recurrència anual: La propagació d'incendis forestals.

Per això, s'està duent a terme una col·laboració entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Parc Natural del Túria de la Generalitat Valenciana i Ajuntaments pertanyents al Parc Natural, que consisteix en l'eliminació d'espècies invasores però enfocat principalment de l´Arundo donax, mitjançant el desbrossament i cobriment amb cobertures opaques per a posteriorment repoblar amb espècies autòctones característiques d'un bosc de ribera.

 

 

Pròximes activitats del parc

Notícies del Parc

Ves enrere Greetings from

Greetings from


 

Envia la teua postal

Compartir un passeig, respirar aire fresc, evadir-se, desconnectar en la naturalesa… la província de València presenta una gran riquesa en Parcs Naturals. Huit són el que se situen concretament a la Província de València: L'Albufera, Chera-Sot de Chera, la Serra de la Calderona, Falçs del Cabriol, Túria, Puebla de San Miguel, Serra de Mariola i la Marjal de Pego i Oliva.

I què millor que compartir-los gràcies a la creativitat de huit il·lustradors i il·lustradores que, des dels seus diferents estils, han creat un paisatge mediterrani replet de matisos i particularitats, on s'evidencia la diversitat i enorme interés mediambiental del nostre paisatge.

I si usem aquestes postals per a convidar-nos a descobrir-los?

Greetings from Parcs Naturals és un homenatge a tota aqueixa varietat: de paisatges, de vegetació, de mars i muntanyes; però també a les figures creatives que han format part d'aquesta nova edició de Greetings from, una mostra del gran talent que ens envolta.