Descripció: Accés tallat a vehicles a la caseta de fusta per motius de conservació i seguretat.

 

                                  

Descripció: Desviament provisional pas inferior V-30 (Punxa ací). Desviament provisional ruta fluvial (Punxa ací).

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

La comunament denominada Canya o "Arundo donax" , és una Espècie Exòtica Invasora (EEI) que amenaça la diversitat biològica per la seua gran capacitat de creixement, ja que competeix pels recursos naturals i desplaça a les altres espècies en els llocs on s'estableix, disminuint la biodiversitat del territori.

La Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, defineix una Espècie Exòtica Invasora (EEI) com "aquella que s'introdueix o estableix en un ecosistema o hàbitat natural o seminatural i que és un agent de canvi i amenaça per a la diversitat biològica nativa, ja siga pel seu comportament invasor, o pel risc de contaminació genètica".

Característiques de l'Espècie (PDF)
 

Al Parc Natural del Túria està estesa en els marges del va riure i en les seues proximitats, ocultant en moltes ocasions el mateix i impossibilitant el creixement d'altres espècies característiques del bosc de ribera al Túria com per exemple Xops, Salzes, Canyís, Enees, etc; Evitant així que els visitants puguen observar i apreciar un paisatge més enriquidor per a la vista.

A més, produeix un impacte molt important i que té una recurrència anual: La propagació d'incendis forestals.

Per això, s'està duent a terme una col·laboració entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Parc Natural del Túria de la Generalitat Valenciana i Ajuntaments pertanyents al Parc Natural, que consisteix en l'eliminació d'espècies invasores però enfocat principalment de l´Arundo donax, mitjançant el desbrossament i cobriment amb cobertures opaques per a posteriorment repoblar amb espècies autòctones característiques d'un bosc de ribera.

 

 

Pròximes activitats del parc

Notícies del Parc

Ves enrere El Túria i la seua extraordinària fauna oculta

El Túria i la seua extraordinària fauna oculta


 

El Parc Natural del Túria , els invita a participar en una jornada per a conéixer una part de la fauna que viu en el riu i que té un paper molt important en la biodiversitat de l'ecosistema fluvial.

De la qualitat de les aigües del riu, depén directament la quantitat d'espècies d'animals i la densitat d'estos. Tradicionalment i fins que va ser obligatori el depurar les aigües domèstiques i industrials, tots els municipis situats prop del riu ho utilitzaven per a abocar les aigües residuals i així fer-les “desaparéixer”.

La majoria de les persones quan visita un riu, espera poder veure les aus o els peixos que viuen en ell o junt amb ell, però solen passar desapercebuts un grup d'animals que amb poques paraules són coneguts com “macroinvertebrats” i que tenen un paper molt important en la cadena tròfica del riu, entre les seues funcions més importants en l'ecosistema del riu, estan la de descompondre matèria orgànica i la de ser aliment d'altres espècies d'animals.

A nivell ecològic, són tan importants que els científics els estudien per a analitzar i classificar la qualitat de l'aigua dels rius en funció de la presència i abundància d'unes espècies o altres de macroinvertebrats.

La jornada consistirà en un xicotet recorregut interpretatiu per a conéixer la ribera del riu Túria, posteriorment es durà a terme la captura de macroinvertebrats en diversos punts del riu, per a, analitzar les espècies i la seua possible abundància i establir la qualitat de l'aigua del riu. És una jornada per a tots els públics, apta per a realitzar en família.

 

Dades de l’actividat:

 

 • Día: dissabte 24 de setembre de 2022.

 • Hora d’inici: 09:30 h

 • Lloc: Centre de Visitants del Parc Natural del Túria (Vilamarxant).

 • Duració aproximada: Aprox. 3,5 hores.

 • Avisos: Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia necessària

 • Inscripció: parque_turia@gva.es/ 96 271 87 15 – 660 127 250. Preferentment per email indicant les següents dades:

  • Nom complet de la persona responsable.

  • Nombre de participants (edat dels xiquets si escau)

  • Telèfon móvil.

  • Població de procedencia.

 • Important: Es pot inscriure un màxim de 4 places per correu-i o trucada, llevat que es tracte de menors d'una mateixa unitat familiar.

 • Recomanacions: Portar esmorzar i aigua. Portar calçat que es puga mullar, perquè alguns participants es ficaran al riu per a capturar els animals.

   

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació”- http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion