La comunament denominada Canya o "Arundo donax" , és una Espècie Exòtica Invasora (EEI) que amenaça la diversitat biològica per la seua gran capacitat de creixement, ja que competeix pels recursos naturals i desplaça a les altres espècies en els llocs on s'estableix, disminuint la biodiversitat del territori.

La Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, defineix una Espècie Exòtica Invasora (EEI) com "aquella que s'introdueix o estableix en un ecosistema o hàbitat natural o seminatural i que és un agent de canvi i amenaça per a la diversitat biològica nativa, ja siga pel seu comportament invasor, o pel risc de contaminació genètica".

Característiques de l'Espècie (PDF)
 

Al Parc Natural del Túria està estesa en els marges del va riure i en les seues proximitats, ocultant en moltes ocasions el mateix i impossibilitant el creixement d'altres espècies característiques del bosc de ribera al Túria com per exemple Xops, Salzes, Canyís, Enees, etc; Evitant així que els visitants puguen observar i apreciar un paisatge més enriquidor per a la vista.

A més, produeix un impacte molt important i que té una recurrència anual: La propagació d'incendis forestals.

Per això, s'està duent a terme una col·laboració entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Parc Natural del Túria de la Generalitat Valenciana i Ajuntaments pertanyents al Parc Natural, que consisteix en l'eliminació d'espècies invasores però enfocat principalment de l´Arundo donax, mitjançant el desbrossament i cobriment amb cobertures opaques per a posteriorment repoblar amb espècies autòctones característiques d'un bosc de ribera.

 

 

Pròximes activitats del parc

Notícies del Parc

Ves enrere CUIDA EL TEU ENTORN

CUIDA EL TEU ENTORN

L´ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE VALÈNCIA LA VELLA RECULL RESIDUS


 

L'Associació de veïns Valencia la Vella organitza una activitat de neteja voluntària de residus plàstics i vidres entre el barranc de la Pedrera i enfront de la depuradora. En està activitat col·labora l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, El Parc Natural del Túria tot això emmarcat en l'Educació Ambiental en Ruta (EAR). 

Dades de l'activitat:

Dia: diumenge 24 d'Abril de 2022.

Hora d'inici: 10.00 h

Lloc: Av de Castanyer (Ribar-roja del Túria)

Duració aproximada: Aprox. 2-3 hores

Avisos: Activitat gratuïta. Inscripció prèvia necessària

Inscripció:  info@asociacionvlv.org -  717707261