Recomanacions per a la visita

Recomanacions per a la visita

 
 
 
 
 

La visita al Parc Natural de la Serra Gelada i el seu entorn litoral és lliure, sempre que es transite sense abandonar els camins o sendes senyalitzades i es respecte la normativa vigent tant en el seu àmbit terrestre com marí, normativa inclosa dins del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals, PORN (DOGV 4.967).                                                                                                     
Les dos únics itineraris existents en l'àmbit terrestre del Parc Natural són la ruta roja (itinerari del far de l'Albir) i la ruta groga (travessia a la Serra Gelada). Únicament trobarem punts d'aigua a l'inici de la ruta roja, no existint moltes zones de sobra en cap de les dues rutes, per la qual cosa és important portar aigua suficient i protecció solar, especialment a l'estiu. Així mateix, en la ruta groga (travessia per la Serra Gelada), és recomanable utilitzar un calçat adequat per a transitar per zones de muntanya (botes de mitjana o baixa muntanya) ja que presenta un fort desnivell acumulat.                 
En relació a la ruta roja, és obligatori que els gossos vagen lligats amb corretja i que els seus amos es facen càrrec dels seus excrements. A més en aquest itinerari, està regulat el trànsit de bicicletes i patinets, per la qual cosa no és possible transitar amb aquests vehicles de 10.00 a 20.00 h.

Així mateix, les empreses, entitats, col·lectius o grups de 15 o més persones que tinguen la intenció de realitzar algun dels itineraris del Parc Natural de manera autoguiada, o a través de guies externs, els agrairíem que el comunicaren amb antelació al parc, per mitjà del butlletí adjunt: 

Butlletí de comunicació de visites no guiades al Parc Natural.

 

Algunes normes de conservació del Parc

 

Ens trobem en un espai natural protegit. Per a contribuir a la seua conservació devem tractar de visitar-lo en grups redüits, fer el menor soroll posible, no eixir dels senders delimitats, respectar als animales i les plantes i no deixar brossa, residus ni petjades del nostre pas per l'itinerari.

 

Està prohibida la circulació de vehicles camp a través, l'acampada en el interior del parc i encendre foc en tot el seu àmbit.

 

Per a l'aclariment de qualsevol dubte, per favor, contacte amb el personal del Parc al telèfon 629 32 12 48 de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h.

 

TELÈFON D'EMERGÈNCIES: 112