Notícies

Ves enrere VOLUNTARIAT “PLANTA UN ARBRE I CUIDA'N MIL”

VOLUNTARIAT “PLANTA UN ARBRE I CUIDA'N MIL”

 

Durant el mes de juny des del Parc Natural de la Serra Gelada volem commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient amb la realització d'una activitat de voluntariat consistent en l'aclarida del pinar procedent de la regeneració natural de la zona, després de l'incendi forestal del Puig Campana en 2009. Aquesta activitat està inclosa dins d'un projecte educatiu anomenat "Planta un arbre i cuida'n mil", per mitjà del qual es pretén disminuir la competència inter i intra-específica, reduir la càrrega de biomassa i avançar en futurs tractaments silvícoles de reducció de la densitat de pins en els margens de la pista forestal del "Mas de la Monja" (finca propietat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa).

 

En l'incendi forestal del Puig Camapana al 2009 es van cremar més d'1.000 Has de massa forestal, gran part de les quals estaven incloses dins de l'àmbit administratiu del "Paisatge Protegit del Puigcampana i el Ponotx" pertanyent a la mateixa unitat de gestió que el Parc Natural de la Serra Gelada, per aquest motiu en 2010 es va iniciar el projecte "Planta un arbre i cuida'n mil" amb l'objectiu de donar a conèixer a la població en general els beneficis directes i indirectes de les masses forestals presents als espais naturals de la C.V., establir mesures directes per a la conservació, regeneració i posada en valor de la vegetació mediterrània existent en els mateixos i augmentar la resiliència de la futura massa arbolada en la zona d'actuació, donant-li estabilitat i possibilitat d'adaptar-se davant de futures pertorbacions (incendis, plagues, malalties, efectes del canvi climàtic, ...).

 

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

 

Data: diumenge, 10 de juny de 2018.

 

Horari de l'activitat: de 09:00 a 13:00 h.

 

Punt de trobada: Aparcament del concessionari Toyota a Benidorm, (Ctra. Benidorm - La Nucia, enfront de la gasolinera Repsol).

 

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps i planifica la teua visita.

 

Durada de l'activitat: 4 hores. La durada de l'activitat és orientativa i inclou tant el temps emprat a realitzar el trasllat dels voluntaris fins a la zona de plantació i la tornada dels mateixos després de la seua finalització, com la realització dels treballs d'aclarida proposats.

 

Observacions: Recomanem portar roba còmoda i que es puga embrutar, calçat apropiat per a caminar pel camp, aigua, esmorzar i gorra. Serà obligatori que els voluntaris acudisquen a l'activitat amb tisores de poda. Els guants i la resta de material necessari per a activitat seran facilitats pel Parc Natural.

 

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

 

Aquesta activitat està dirigida exclusivament a aquells voluntaris / entitats que disposen del corresponent segur de responsabilitat civil obligatori en vigor.

 

Les diferents entitats o persones individuals interessades a participar en l'activitat hauran d'informar-se prèviament de les condicions especials de l'activitat a través del correu electrònic: serragelada@gva.es o cridant al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

 

Activitat gratuïta. El desplaçament fins a la zona d'actuació serà a càrrec dels voluntaris igual que l'esmorzar i l'aigua necessària.

 

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació".

 

Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

 

Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:

 

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

 

Introdueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".