Notícies

Ves enrere Visita guiada a la planta de transferència de residus urbans de Benidorm

Visita guiada a la planta de transferència de residus urbans de Benidorm

 

 

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa que té com a objectiu promoure i implantar accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. Durant 2017 la temàtica d'aquesta iniciativa es centra en les "3Rs": Reducció de residus, Reutilització de materials/productes i Reciclatge. D'entre elles la reducció de residus és la més important i implica un canvi d'hàbits i costums per a disminuir la nostra demanda de recursos naturals, incloent-hi la prevenció estricta a més de la reducció en origen. La segona opció a considerar seria la reutilització de productes i/o béns, incloent-hi la preparació prèvia a la reutilització. I la tercera i última opció que s'inclou en el marc de l'EWWR és el reciclatge de materials. Per tant les "3Rs" representen les opcions que han de considerar-se a l'hora d'elaborar un sistema de gestió de residus.

Per tot això des del Parc Natural de la Serra Gelada, en col·laboració amb l'empresa pública VAERSA, hem organitzat una visita guiada a les instal·lacions de la planta de transferència de residus urbans de Benidorm per a conèixer de primera mà el seu funcionament, la gestió dels residus urbans que arriben a la mateixa i les línies de treball utilitzades per a reduir, reutilitzar i reciclar els residus urbans que tracten.

La planta de transferència de Benidorm rep els residus urbans de diferents municipis de la "Marina Baixa" i optimitza la gestió del seu transport fins a la seua destinació final. Aquesta activitat resulta de la màxima importància per a l'eficiència del procés ja que les "Plantes de Tractament de Residus Urbans" atenen a un nombre elevat de poblacions, per la qual cosa els camions de recollida urbana de les poblacions que es troben allunyades dels centres de tractament han de realitzar llargs recorreguts per a descarregar els residus. En les plantes de transferència els camions de recollida urbana descarreguen els residus. A continuació es carreguen aquests residus en camions de gran tonatge preparats per al transport del material fins al centre de tractament, de manera que s'optimitza el transport i els rendiments del servici de recollida.

A més aquesta planta presta el servici de transferència i transport dels residus d'envasos arreplegats pels Sistemes de Gestió de Recollida Selectiva amb destinació a les plantes de selecció d'envasos d'Ecoembes.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Diumenge, 19 de novembre del 2017.

Horari de l'activitat: de 10:00 a 12:00 h.

Punt de trobada / inici ruta: En l'accés a les oficines de la planta de transferència de residus de Benidorm (CV-758 direcció Benidorm – Finestrat).

Per a saber com podeu arribar, utilitzeu este enllaç de Google Maps i planifiqueu la vostra ruta.

Duració de l'activitat: De 1,5 a 2 hores. La duració de l'itinerari és orientativa, i inclou tant el temps empleat a recórrer les instal·lacions com el destinat a realitzar les diferents parades i explicacions programades.

Observacions: És obligatori assistir a la visita amb calçat tancat. Recomanem portar roba còmode, aigua, vindre de casa ja esmorzats i amb ganes d'aprendre.

Atès que algunes zones de la planta poden trobar-se en obres o en realització de tasques de manteniment, el grup haurà de seguir en tot moment les instruccions del personal d'explotació, complint amb totes les mesures de seguretat que li'ls indique.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

* (dades no necessaris per als menors d'edat).

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 17 de novembre, abans de les 14:00 h.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anul·lar la seua subscripció".