Notícies

Ves enrere ELS ÚLTIMS PESCADORS DE BENIDORM. LA PESCA TRADICIONAL EN LES AIGÜES DEL PARC NATURAL

ELS ÚLTIMS PESCADORS DE BENIDORM. LA PESCA TRADICIONAL EN LES AIGÜES DEL PARC NATURAL

 

Dins dels límits del parc natural, la part marina posseeix una superfície aproximada de 4.920 ha i en aquesta des d'antany s'han desenvolupat múltiples activitats i usos per a l'aprofitament dels recursos que aquesta part del Mediterrani oferia i ofereix als seus habitants. Entre aquestes, la més destacada sempre ha sigut la pesca. Aquesta activitat que continua realitzant-se en l'actualitat (alguns aspectes d'aquesta estan regulats a través del PORN del parc), va tindre un lloc molt més destacat en els segles passats, ja que va ser la forma de vida de la majoria dels habitants que vivien a la ribes del mar.

Des de les conegudes almadraves passant per tremalls, bolinetes o cadufs per a polps, la pesca artesanal ha utilitzat infinitat de tècniques i aparells per a extraure del mar els recursos que aquest ofereix i que en aquesta jornada podrem conéixer de primera mà, gràcies als coneixements que atresora Vicent Martínez, Gepa, antic pescador tradicional de Benidorm que tractarà de realitzar una demostració de l'ús d'algun d'aquests arts.

A més, també veurem les espècies de peixos més habituals que es capturen en les aigües del parc natural en l'actualitat, ja que la pesca artesanal està permesa dins de l'àmbit del parc natural; i intentarem aprendre a realitzar alguns dels nusos més utilitzats pels pescadors artesanals.

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Diumenge, 23 de septiembre de 2018.

Horari de l'activitat: De 10:00 a 12:30 h.

Punt de trobada / inici de ruta: Entrada platja del Mal Pas.

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç i planifica la teua visita.

Durada de l'activitat: 2,5 hores. La durada de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat en realitzar les diferents explicacions relacionades amb la temática de l'activitat, com el emprat en la demostració de l'ús dels arts de pesca.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda, aigua, gorra, vindre ja esmorzats i amb ganes d'aprendre.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

·         Nom i cognoms.

·         Edat.

·         Número de telèfon mòbil *

·         Correu electrònic de cada un dels participants *

·         Localitat de residència.

            * (dades no necessaries per als menors d'edat).

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 20 de setembre de 2018.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment del seu publicación".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals. Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anular el seu suscripción".