Notícies

Ves enrere LES DONES PASSAT, PRESENT I FUTUR DEL NOSTRE ENTORN NATURAL

LES DONES PASSAT, PRESENT I FUTUR DEL NOSTRE ENTORN NATURAL

 

 

 

Les dones han jugat un paper fonamental en l'ús, maneig i conservació de la biodiversitat, sent moltes vegades aquest treball ni reconegut ni remunerat. Les dones s'han ocupat tradicionalment de les tasques d'autoconsum familiars i de gran part de les activitats ramaderes i agràries, sent per tant agents fonamentals en el modelatge dels paisatges que avui coneixem, així com de la conservació de la diversitat i de l'ús sostenible dels recursos. Destacant la seua contribució en la conservació de la agrodiversitat dels nostres entorns naturals, en relació als seus coneixements especialitzats sobre l'ús de plantes comestibles i medicinals i de com aprofitar aqueixos coneixements per a generar ingressos complementaris.

Actualment les dones juguen un paper fonamental en la sostenibilitat del món rural, exercint el paper d'educadora, cuidadora i administradora dels recursos de la llar i en conseqüència exercint una funció decisiva en la conservació i utilització sostenible de la diversitat biològica. Malgrat açò les dones han estat freqüentment  infra-representades en els òrgans de decisió de les qüestions relacionades amb el medi ambient, tenint escàs control sobre l'ús i destinació dels recursos naturals i dels seus beneficis.

Per tant, incorporar de forma més explícita la perspectiva de gènere en l'àmbit de la conservació de la naturalesa i reconèixer la importància de l'equitat de gènere en la gestió de la mateixa, per mitjà de la seua incorporació en els diferents programes i polítiques de conservació són els grans reptes a afrontar en un futur proper, especialment dins de l'àmbit dels espais naturals protegits.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Diumenge, 04 de març de 2018.

Horari de l'activitat: De 10:30 a 13:00 h.

Punt de trobada / inicie ruta: Inici de la ruta Roja del PN, al costat de les casetes de fusta situades en el pàrquing del Faro de l'Albir.

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps i planifica la teua visita.

Durada de l'activitat: 2,5 hores. La durada de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat en realitzar l'itinerari com l'empleat en les diferents explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda, aigua, gorra, vindre ja esmorzats i amb ganes d'aprendre.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

·         Nom i cognoms.

·         Edat.

·         Número de telèfon mòbil *

·         Correu electrònic de cada un dels participants *

·         Localitat de residència.

            * (dades no necessaries per als menors d'edat).

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 2 de març de 2018.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomendamos la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment del seu publicación".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals. Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anular el seu suscripción".