Notícies

Ves enrere Jardins autòctons mediterranis, educant en sostenibilitat

Jardins autòctons mediterranis, educant en sostenibilitat


  

Activitat dirigida a complementar la formació acadèmica dels estudiants del municipi de l'Alfàs del Pi, en especial dels alumnes del mòdul de Formació Professional Bàsica d'agrojardinería i composicions florals de l'I.E.S l'Arabí, aprofitant la commemoració del "Dia de l'arbre de la C.V", amb l'objectiu de posar en valor la vegetació existent al Parc Natural de la Serra Gelada i oferir alternatives sostenibles a la jardinera convencional.

Aquesta activitat pretén presentar la xerojardinería com una tècnica sostenible que permet establir un equilibri entre els recursos disponibles en el nostre entorn i les demandes a satisfer per part de la població existent en l'entorn dels espais naturals fent-los més resilents.

Per a la qual cosa hem organitzat una activitat educativa relacionada amb el disseny i execució d'un xicotet jardí amb plantes autòctones escasses (resistents a l'estrés hídric) junt amb una xicoteta pràctica d'escarificació i plantació en el Centre d'Interpretació Paisatgística i Mediambiental "Els Carrascos".

El xerojardí és un model de sostenibilitat al utilitzar plantes autòctones, adaptades al nostre clima i sòl, amb un mínim consum d'aigua i un reduït manteniment lo que els fa molt econòmics al no precisar pesticides, plaguicides i/o fertilitzants. 

Els jardins autòctons són molt resistents a causa del seu caràcter forestal i a les pròpies característiques de les plantes utilitzades. Existint una àmplia varietat de plantes autòctones que poden ser utilitzades en este tipus de jardineria, oferint múltiples possibilitats de disseny, afavorint la integració paisatgística i visual dels mateixos en els espais naturals mediterranis, facilitant l'equilibri ecològic entre les espècies en els nostres jardins y les del medi natural circumdant.

A més, este tipus de jardins, fomenta la biodiversitat de la flora i fauna autòctona sent molt més valuosos ecològicament que els jardins convencionals.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: dimarts, 23  de gener del 2018.

Horari de l'activitat: de 09:30 a 13:30 h.

Punt de trobada / inici ruta: Centre d'Interpretació Paisatgística i Mediambiental "Els Carrascos" (carrer Faisa, núm. 33 – l'Albir / l'Alfàs del Pi).

Per a saber com arribar utilitza este enllaç de Google Maps i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 4 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps empleat a realitzar les distintes explicacions, realitzar les pràctiques  programades i recórrer un xicotet itinerari que hem preparat.

Observacions: Recomanem portar guants de treball, aigua, roba còmoda i esmorzar.

 

CONDICIONS GENERALS DE L'ACTIVITAT.

Activitat gratuïta. Dirigit als alumnes de l'I.E.S l'Arabí del municipi de l'Alfàs del Pi.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació". 

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals

Si no vol rebre més correus informatius de les activitats dels parcs naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç 

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anul·lar les seues subscripció.