Notícies

Ves enrere L'OCRE DE LA SERRA GELADA

L'OCRE DE LA SERRA GELADA

 

 

 

Durant el mes de maig us convidem a participar en una activitat dirigida als més xicotets de la família, en la qual des del Parc Natural de la Serra Gelada, en col·laboració amb l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi i el Museu a l'aire lliure Vil.la Romana de l'Albir, commemorem tant el Dia Europeu dels Parcs, dins de la campanya "Patrimoni cultural: també en la naturalesa" i el Dia Internacional dels Museus inclòs en "l'Any europeu del Patrimoni cultural".

L´utilització de l'ocre com a pigment es remunta a època prehistòrica, encara que la seua explotació a petita escala es va perllongar fins a principis del segle XX, com és el cas de la mina "Verge del Carmen" situada dins de l'àmbit del Parc Natural, al costat del far de l'Albir. En aquest bell exemple d'arqueologia industrial encara es conserven part dels antics habitatges dels miners, l'infraestructura de transport del mineral i restes de l'antiga activitat minera en la zona. Aprofitant aquest ric patrimoni cultural la primera part de l'activitat que us proposem consistirà en una visita guiada per a tota la família a la pròpia explotació minera situada en la cala de la Mina, acompanyats per l'educador ambiental del parc natural i per arqueòlegs de la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de l'Alfàs. A la tornada hem preparat diferents tallers per als més xicotets relacionats amb l'extracció del mineral d'ocre, amb el procés d'elaboració del pigment i els seus usos i aplicacions que descobrirem a través d'un xicotet taller artístic on els vostres filles i fills seran els protagonistes.

L'Ajuntament de l'Alfàs del Pi col·labora en l'activitat proporcionant un esmorzar saludable totalment gratuït per a tots els participants en l'activitat.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Diumenge, 20 de maig de 2018.

Horari de l'activitat: De 10:30 a 13:30 h.

Punt de trobada / inicie ruta: Inici de la ruta Roja del PN, al costat del començament del camí del far de l'Albir.

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps i planifica la teua visita.

Durada de l'activitat: 3 hores. La durada de l'activitat és orientativa, i inclou el temps emprat a realitzar un xicotet itinerari fins a la mina d'ocre Verge del Carmen, al costat del far de l'Albir, i la realització per part dels menors dels diferents tallers que vos hem preparat.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda i que es puga embrutar, calçat apropiat per a caminar pel camp, aigua, gorra i sobretot, recordeu vindre amb ganes d'aprendre i passar-ho bé.

Aquesta activitat està dirigida a menors d'entre 6 i 11 anys, que hauran de vindre acompanyats per les seues mares, pares o tutors legals.

Dades necessàries per a la inscripció, de cadascun dels menors interessades a participar en l'activitat:

·         Nom i cognoms.

·         Edat.

·         Número de telèfon mòbil *

·         Correu electrònic de cada un dels participants *

·         Localitat de residència.

            * (dades de la mare, pare o tutors legals).

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 18 de maig de 2018.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomendamos la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment del seu publicación".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals. Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anular el seu suscripción".