juliol 2021
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Notícies

« Ves enrere

Corredor verd d'Altea (riu Algar - caserna de carabiners)

Corredor verd d'Altea (riu Algar - caserna de carabiners)

 

 

En el municipi d'Altea podem trobar diferents espais naturals protegits de gran bellesa i importància ambiental, estretament relacionats entre ells, com són la zona humida protegida de la desembocadura del riu Algar, l'àmbit marí protegit inclòs en el Parc Natural de la Serra Gelada o el futur Monument Natural de l'aflorament Volcànic de Cap Negret i Platja Fòssil.

Per aquest motiu, i amb la intenció de donar a conéixer els seus principals valors ambientals, les espècies més representatives que alberguen, entendre els beneficis ambientals, socioeconòmics i relacionats amb la salut que ens aporten, juntament amb la gestió que es realitza sobre ells i els principals impactes que suporten, des del Parc Natural de la Serra Gelada en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient i la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Altea, us proposem participar en una ruta interpretativa de caràcter ambiental, que discorrerà pel corredor verd d'Altea, des de la desembocadura del riu Algar fins a la caserna de carabiners pròxima a "Vila Gadea", amb la finalitat de conéixer i gaudir del ric patrimoni ambiental Altea i aprofitar les últimes hores del dia per a escapar del calor estival.

Una vegada finalitze l'activitat, es donarà l'opció als participants de sopar de pa i porta en les zones habilitades existents en els voltants de "Vila Gadea", encara que també existeix una variada oferta gastronòmica en la zona pel que una altra opció és sopar en algun dels restaurants pròxims o comprar-se allí els entrepans. Per a aquells que no desitgen sopar després de l'activitat existeix l'opció de retornar amb l'educador ambiental al punt de trobada situat en el pàrquing al costat del riu Algar.

L'activitat és totalment gratuïta, no obstant això la inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per ordre d'entrada al correu electrònic del Parc Natural (serragelada@gva.es), per a més informació poden trucar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09.00 a 14.00 h.

Us esperem.

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Diumenge, 9 d'agost de 2020.

Horari de l'activitat: De 19.00 a 21.00 h.

Punt de trobada: El punt de trobada per a les famílies participants serà el pàrquing al costat del riu Algar (Altea)

Per a visualitzar el recorregut aproximat proposat (punt d'inici i final) podeu utilitzar aquest enllaç de Google Maps

Desenvolupament de l'activitat: Des del pàrquing al costat del riu Algar ens desplaçarem fins al marge esquerre de la desembocadura del riu Algar, per a continuar per l'antiga "Via Dianium", pel camí de Sant Tomás. Creuant la N-332 pel semàfor i continuant cap a la "Cala del Soio". Passant al costat del Vila Gadea, i finalitzant l'activitat en l'antiga caserna de Carabiners.

IMPORTANT:

Durant l'activitat s'hauran de complir les mesures de seguretat indicades en l'Acord del Consell del 19/06/2020. S'haurà de mantindre una distància de seguretat de 1,5 metres entre els participants i l'ús de la màscara serà obligatòria per a tots els participants durant el desenvolupament de l'activitat.

D'altra banda, els participants han de tindre en compte que l'activitat és lineal, és a dir finalitza en la caserna de carabiners pròxima a "Vila Gadea" i els vehicles es quedaran en el pàrquing al costat del riu Algar pel que s'ha de tindre en compte el temps necessari per a recórrer els aproximadament 2.5 km per a tornar fins a la zona de pàrquing o organitzar-se entre les famílies per a disposar d'un vehicle en cada zona (pàrquing al costat del riu Algar i pàrquing de "Vila Gadea") una vegada finalitze l'activitat.

Duració de l'activitat: 2 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat a realitzar el recorregut com l'empleat en les diferents explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat. L'activitat és lineal i finalitza en un lloc diferent a la zona d'aparcament.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda, aigua, menjar, roba de bany, escarpins, per si algun participant desitja banyar-se a la platja de l'Olla després de l'activitat i sobretot ganes d'aprendre.

 

CONDICIONS GENERALS PER A la INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 7 d'agost, fins a les 14.00 h.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per ordre d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden trucar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09.00 a 14.00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. Ja que és la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació".

Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i prema a "Anul·lar la seua subscripció".