Notícies

Ves enrere Activitat de voluntariat: “No més fem a la naturalesa”

Activitat de voluntariat: “No més fem a la naturalesa”

 

 

Durant aquest mes d'octubre des del Parc Natural de la Serra Gelada volem commemorar el Dia Mundial de la Protecció de la Naturalesa aglutinant una sèrie d'activitats de voluntariat consistents en la retirada de residus i eliminació d'espècies exòtiques invasores, tant de la zona terrestre del Parc Natural com de l'àmbit marí d'aquest, juntament amb una retirada de plàstics en un dels seus principals connectors ambientals com és la desembocadura del riu Algar.

A través d'aquestes actuacions diferents grups de voluntariat realitzaran una neteja coordinada dels residus existents en el propi Parc Natural i en el seu àmbit d'influència. Participant en l'activitat organitzada per al divendres 19 d'octubre de 2018 el grup Telefónica, a través d'una acció de responsabilitat social corporativa coordinada a través de SEO/BirdLife. I participant en les activitats de neteja de la desembocadura del Riu Algar, organitzades per al diumenge 28 d'octubre, tant la Creu Roja d'Altea, com la Creu Roja de Benidorm i l'Alfàs del Pi, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Altea, activitat que serà complementada amb una neteja de la zona marina on participen voluntaris del Club de Bussege Scorpora de l'Alfàs del Pi i la pròpia embarcació de vigilància i informació del parc natural. Tot això amb l'objectiu de frenar el continu creixement dels residus urbans, especialment plàstics, existents en l'àmbit del Parc Natural, i el seu entorn immediat, sent el destí final dels quals el propi àmbit marí d'aquest espai natural protegit.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: divendres, 19 d'octubre de 2018 i diumenge, 28 d'octubre de 2018.

Horari de l'activitat:  divendres, 19 d'octubre de 09:0 a 12.30 h.

                                    diumenge, 28 d'octubre de 09.30 a 13.00 h.

Punt de trobada: El punt de trobada per a l'activitat del divendres 19 d'octubre serà l'inici de la ruta roja del Parc Natural. Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps.

Sent el punt de trobada per a la neteja de plàstics en la desembocadura del riu Algar, parking del Mercadet d'Altea. Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps i planifica la teua visita.

Durada de l'activitat: 3,5 hores. La durada de l'activitat és orientativa i inclou tant el temps emprat a realitzar el trasllat dels voluntaris fins a la zones de recollida de residus, realització de les explicacions i els treballs de neteja proposats.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda i que es puga embrutar, calçat apropiat per a caminar pel camp, aigua i gorra.

En aquestes activitats col·laboren tant el grup Telefónica , com el restaurant Saritas (l'Albir) i el Xiringuito "Nova Beach" situat en la platja de l'Espigó d'Altea, oferint un aperitiu i unes begudes als voluntaris després de la finalització de les activitats. Els guants i la resta de material necessari per a activitat seran facilitats pel Parc Natural i l'Ajuntament d'Altea.

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

Aquesta activitat està dirigida exclusivament a aquells voluntaris / entitats que disposen del corresponent segur de responsabilitat civil obligatori en vigor.

Les diferents entitats o persones individuals interessades a participar en l'activitat hauran d'informar-se prèviament de les condicions especials de l'activitat a través del correu electrònic: serragelada@gva.es o cridant al telèfon 629 321 248en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Activitat gratuïta. El desplaçament fins a la zona d'actuació serà a càrrec dels voluntaris igual que l'esmorzar i l'aigua necessària.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació".

Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introdueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".