Notícies

Ves enrere "L'OCRE: EL TRESOR OBLIDAT"

"L'OCRE: EL TRESOR OBLIDAT"

 

L´utilització de l'ocre com a pigment es remunta a època prehistòrica, encara que la seua explotació a petita escala es va allargar fins a principis del segle XX, com és el cas de la mina "Verge del Carmen" situada dins de l'àmbit del Parc Natural, al costat del far de l'Albir. En aquest bell exemple d'arqueologia industrial encara es conserven part dels antics habitatges dels miners, l'infraestructura de transport del mineral i restes de l'antiga activitat minera en la zona. Aprofitant aquest ric patrimoni cultural us proposem una visita guiada per a tota la família a la pròpia explotació minera situada en la cala de la Mina, acompanyats per l'educador ambiental del parc natural. 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Dissabte, 27 de novembre de 2021.

Horari de l'activitat: De 10:00 a 13:00 h.

Punt de trobada / inicie ruta: Inici de la ruta Roja del PN, al costat del començament del camí del far de l'Albir.

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç i planifica la teua visita.

Durada de l'activitat: 3 hores. La durada de l'activitat és orientativa, i inclou el temps emprat a realitzar un xicotet itinerari fins a la mina d'ocre Verge del Carmen, al costat del far de l'Albir.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda, calçat apropiat per a caminar pel camp, aigua, gorra i sobretot, recordeu vindre amb ganes d'aprendre i passar-ho bé.

Dades necessàries per a la inscripció, de cadascun de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil*

  • Correu electrònic de cada un dels participants*

  • Localitat de residència.

* (dades de la mare, pare o tutors legals).

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 25 de novembre de 2021.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per orde d'entrada al correu del Parc.

Durant l'activitat es compliran amb totes les mesures necessàries per a previndre el COVID-19. Serà obligatori l'ús de màscara i complir amb la distància mínima d'1.5 m.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació".

Seguix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals. Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent enllaç:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïsca el seu correu electrònic al final de la pàgina i polse en "Anular la seua suscripció".