Visualització de contingut web

Presentació

El Parc Natural de la Serra d'Irta es troba a la comarca del Baix Maestrat a l'extrem nord de la provincia de Castelló. Situat entre les localitats de Peñíscola, Santa Magdalena de Pulpis, Alcalà de Xivert i Alcossebre ocupa una extensió com a espai protegit de 7.743ha.

Va ser declarat Parc Natural i Reserva Natural Marina pel Govern Valencià el 16 de juliol de 2002, per tal de també conservar la franja maritima limítrof a la costa de la Serra d'Irta, ja que és un excellent eixemple de medi marí litoral valencià.

Aquest espai protegit constitueix un dels paisatges més bònics de la costa valenciana i representa una de les ultimes serres litorals que queden sense edificar en la costa mediterrània. L'altura máxima es de 572 m en el pic Campanilles, i els seus abruptes vessants descendixen suaus cap a la mar, on al llarg de 12 km de costa, prácticamente inalterats, hi ha nombrosos penya-segats i cales.

A l'escassa ocupació humana del medi litoral s'afegix un medi marí continu i relativament homogeni, i això possibilita un excel·lent estat de conservació de les comunitats biològiques allí assentades, incloses les poblacions d'espècies d'interés pesquer i els mecanismes ecològics que estes regulen. Per aquest motiu el 17 de desembre de 2003 també es va declarar com a Reserva Marina d'interés pesquer.

Vídeo del Parc Natural