Notícies

Ves enrere Dia de les Aus

Dia de les Aus

L'àguila de panxa blanca

L'àguila de panxa (Aquila fasciata) és un ocell rapaç catalogat com a vulnerable en la Comunitat Valenciana, les poblacions de la qual es troben en greu reculada en el nostre territori; és per això que, des del 2015, es duu a terme el programa de seguiment i vigilància de la seua nidificació; en aquest sentit, entre les accions dutes a terme per a la seua conservació, el programa de marcatge i anàlisi de malalties en pollastres d'àguila cuabarrada permet conéixer els paràmetres demogràfics fonamentals que ajuden a garantir la conservació aquesta espècie, amenaçada a nivell europeu.

A l'entorn del parc natural existeixen diverses parelles que han realitzat posades durant el 2021; el Grup d'Intervenció a Altura (GIA) del cos d'Agents Mediambientals, pertanyents a la Demarcació Forestal de Segorbe, el personal dels Centres de Recuperació de Fauna-VAERSA, pertanyent al Servei de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi natural i d'Avaluació Ambiental, tots dos de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, el Grup de Vertebrats Terrestres de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València i el Departament de Producció Animal i Salut Pública de la Universitat Catòlica de València han participat en el programa de marcatge.

Et convidem a participar en una xarrada divulgativa oferida pel cos d'Agents Mediambientales sobre l'àguila de panxa blanca. Aprén més sobre elles, dels perills als quals s'enfronten i descobreix que pots fer tu en pro de la conservació d'aquest emblemàtica au.

Dades de l' activitat:

Dia: Dissabte 30 de octubre de 2021

Hora d' inici: 10:00 h

Lloc: Centre d' Interpretació del P.N de la Serra d'Espadà (Eslida)

Temps estimat: 2 h

Observacions:

Avís Covid -2019: Durant el desenvolupament de l'activitat s'establiran a cada moment les restriccions sanitàries en vigor, sent necessari complir la normativa vigent i les recomanacions referents al COVID-19.

Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció obligatòria través del correu electrònic: parque_espadan@gva.es

Més informació al 964 715 750, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Cada persona podrà inscriu-re a un màxim de 5 participants. Cal rebre confirmació de la inscripció per a participar en l'activitat.

 

Les dades necessàries per a formalitzar la inscripció són:

Nom de qui realitza la inscripció

N.º persones (adultes i menors)

Localitat de procedència

Mòbil de contacte.