Visualització de contingut web

Mapa d'indrets d'interés

El Parc Natural de la Serra d'Espadà és el segon espai protegit més extens de la Comunitat Valenciana. Ocupa 31.180 hectàrees, repartides entre les comarques de l'Alt Millars, l'Alt Palància i la Plana Baixa. El parc l'integren 19 xicotetes poblacions que conserven l'estructura i estil tradicionals de la serra.

Al llarg de tota la seua extensió trobem innumerables racons d'excepcional bellesa i llocs que atresoren un patrimoni natural, històric i cultural únic. En citem alguns dels que poden visitar-se..

La Nevera

Situada al coll de la Nevera. Data del segle XVIII i la neu era venuda a la Plana i a la vall del Palància.

Mosquera

La masia custòdia una de les suredes millors conservades del parc. S'hi accedeix des d'Assuévar o des de la carretera que uneix Almedíxer i Aín.

Castell d'Almonesir

Fortalesa musulmana del segle XII-XIII, testimoni del passat àrab de la serra, situada en Vall d' Almonacid. Recentemente s'ha restaurat la torre de l'homenatge.

Òrgans de Benitandús

Interessant formació de gres roig situada a prop de la pedania de Benitandús. Per una dura senda es pot arribar a l'alt. Les vistes són fabuloses.

Barranc d'Almansor

Paratge emblemàtic de la serra accessible des d'Almedíxer. En el recorregut ens trobarem la Castanyera, un castanyer monumental.

Xinquer

Antiga població deshabitada que es va alçar en una vall d'excepcional bellesa. Atresora un alt valor històric. És accessible per pista des de l'Alcúdia de Veo.

Castell de Maús

Accessible per senda des de la població de Suera, destaca en la part alta d'un tossal. Data del segle XII.

Castanyers del Xinquer

A la fresca vall del Xinquer hi ha un xicotet bosc de castanyers. Aquesta espècie és poc comuna a la nostra Comunitat.

Castell de Castro

L'accés més senzill és seguint el PR 138 pel barranc de Castro a Alfondeguilla. Castell estratègic que controlava el litoral, des d'Orpesa fins a València.

Nevera de Castro

Restaurada recentment, es troba a l'ombria del pic Nevera. La visita és combinable amb el pròxim castell de Castro.

Pic d'Espadá

Des del coll de la Ibola o el de la Nevera s'hi accedeix per una senda. Cim destacat, amb unes magnífiques vistes de la serra.

Penyes Altes (Artana)

També denominades Penyes Aragoneses. Formació de gres roig de singular bellesa pròxima al parc, amb una interessant vegetació.

Llaguna de la devesa de Soneja

Declarada Paratge Natural Municipal. Es troba a les proximitats del parc. És una de les escasses llacunes de l'interior de la província.

Descarrega el fullet d'indrets d'interés        

 
La Nevera de Espadán
 
Castell de Mauz
 
 
Jinquer
 
Penya Ajuerà
 
Pinars de Villamalur
 
 
Pic d'Espadán
 
Castanyers de Jinquer