Llocs d'interés

Llocs d'interés

 

Patrimoni Arquitectònic i Etnològic

 

Església Parroquial de Sant Miquel. Situada a la plaça del municipi, data de la segona meitat del segle XVII, d'estil barroc amb nau única, presbiteri, set capelles, cor  i campanar. Alberga al seu interior un retaule de Sant Miquel i Sant Joan de mitjan del segle XVI.


Ermita de la Puríssima amb Viacrucis. Situada a l'accés des de València. Data aproximadament del segle XVI destacant el pòrtic sustentat sobre deu columnes. Davant de l'ermita se situa un viacrucis amb 14 pilars i retaules ceràmics a les seues fornícules.


Ermita de Sant Roc. Ermita amb elements renaixentistes i zona porticada sustentada per sis columnes amb capitells dòrics, element característic dels pobles de l'entorn de la serra de Javalambre.


Museu d'Etnologia. Dedicat a activitats tradicionals on s'arreoleguen elements i eines usats en agricultura, ramaderia, viticultura i aprofitament de la muntanya. Subseu del Museu d'Etnologia de València.


Teuleria. Situada en les proximitats del nucli urbà, consta dues construccions: la casa dels teulers i el forn  de cocció les teules. Actualment habilitada com lloc d'esplai.


Llavador i Font de Baix. Pròxim al nucli urbà i recentment restaurat.
   

Patrimoni natural

 

Las Blancas. Conjunt de savines turíferes monumentals amb font i abeuradors.


Savinar de Los Pucheros. Important conjunt de savines en les proximitats del municipi amb un impressionant mirador sobre el barranc de Los Tajos. 


Alto de Las Barracas. Cim de la Comunitat Valenciana amb 1.838 metres.

 

El Verdinal. Paratge típic d'alta muntanya amb formacions característiques de savina de muntanya (Juniperus sabina). 


Pi Vicente. Espectacular exemplar de pi alb anomenat també "De las tres urpes".


Barranc de la Hoz. Profund encaixament en la roca del barranc del Saladillo que alberga una microreserva de flora amb exemplars de teix (Taxus baccata).


El Mirar Bueno. Mirador situat en el cami cap a Las Blancas des d'on observem una imponent vista de la Vall de la Puebla de San Miguel.