juny 2021
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Notícies del parc

La llúdria arriba al Prat

La llúdria arriba al Prat

El Parc Natural ha iniciat un projecte per a estudiar i implementar mesures de conservació per a aquest mamífer

(Punxa en la imatge per veure el vídeo)

El passat mes de gener l'equip de fauna del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca va trobar els primers indicis de la presència de llúdria (Lutra lutra) en la zona humida. Des d'eixa data s'han fet importants esforços fins a aconseguir confirmar la presència del mustèlid a l'espai protegit: s'han examinat minuciosament els canals del Parc Natural i aquelles zones més pròximes a les masses d'aigües lliures presents en la zona humida, on s'han trobat nombrosos rastres de llúdria (marques odoríferes, excrements i algunes petjades), i s'han instal·lat càmeres de fototrampeig que el passat 27 de març van permetre filmar la presència d'almenys un exemplar de llúdria en un dels canals principals del Parc Natural.

 

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través del Parc Natural, ha iniciat un projecte per a estudiar i implementar possibles mesures de conservació per a aquest mamífer que ara forma part de l'ecosistema del Prat.

 

Aquest projecte també compta amb una vessant més social dirigida a acostar la llúdria a la població, fent-la partícip de l'estudi del mamífer. S'implicaran els escolars de la zona i es farà una campanya dirigida a aquelles persones interessades en col·laborar amb l'estudi i seguiment de les llúdries presents al Parc Natural. Per aquest seguiment s'instal·laran càmeres de fototrampeig en punts estratègics de la zona humida i es dissenyaran fitxes per l'arreplegada de dades. Amb tota la informació obtinguda podrem conèixer d'una manera molt més acurada la situació de la població de llúdria al Prat.

 

La llúdria és un mamífer carnívor propi d'ecosistemes aquàtics ben conservats i és per això que ha estat possible la seua presència en les aigües de bona qualitat del Prat en les què fins avui no es tenia constància de la seua presència. Es tracta d'una espècie catalogada com a vulnerable segons el Catàleg Valencià d'Espècies de Fauna Amenaçades.

 

La informació obtinguda fins la present ens indica que la llúdria va poder arribar al Parc després dels episodis de fortes pluges esdevinguts durant els mesos d'octubre i novembre de 2018, que varen comportar un important augment del cabal del riu Coves, pròxim al Parc, en el curs alt del qual ja s'havia citat la presència de llúdria.