Notícies

Ves enrere Plantes medicinals i comestibles de Penyagolosa

Plantes medicinals i comestibles de Penyagolosa

Xarrada, exposició i recorregut pel camp

En els nostres passejos pel camp moltes vegades ens haurà cridat l'atenció la presència de fruits silvestres de brillants colors i ens haurem preguntat si es podrien menjar o serien verinosos. Altres vegades les aromes que desprenen moltes plantes mediterrànies ens hauran evocat el seu ús com a condiment o fins i tot com a remei medicinal tradicional.

Durant generacions les persones de pobles i masies han utilitzat les plantes silvestres per a previndre o curar malalties i han complementat la seua alimentació amb fruits i verdures silvestres. No obstant això la major part de la gent de les ciutats ha perdut aquest saber que encara conserven els pobladors d'aquestes muntanyes.

De forma amena però rigorosa en aquesta activitat es presentaran algunes de les espècies més comunes i fàcils de reconeixer de plantes comestibles, medicinals o verinoses que podem trobar pels nostres passejos pel Parc Natural de Penyagolosa.

Recolzant-se en diapositives i en material arreplegat en el camp (rametes, fulles, fruits,...) s'explicarà com reconéixer i usar -o evitar- algunes de les espècies de plantes comestibles, medicinals o verinoses presents en el Parc Natural i el seu entorn.

Consells generals i precaucions, com reconéixer-les, usos gastronòmics i medicinals, curiositats, etc. L'activitat es completarà amb un breu recorregut pel camp per a detectar i identificar aquestes plantes en el seu hàbitat.

 

Destinataris: Tots els públics.

 

Data:  Diumenge 22 de setembre de 2019

 

Hora d'inici i lloc:  10.30h. Centre d'Interpretació del Parc Natural de Penyagolosa  "La Casa Forestal"

 

Durada de l'activitat: 3 hores aproximadament

 

AVÍS: Inscripció prèvia. Places limitades.