Notícies

Ves enrere Plantes comestibles, medicinals i verinoses de Penyagolosa

Plantes comestibles, medicinals i verinoses de Penyagolosa

Xarrada i recorregut etnobotànic

 

En els nostres passejos pel camp moltes vegades ens haurà cridat l'atenció la presència de fruits silvestres de brillants colors i ens haurem preguntat si es podrien menjar o serien verinosos. Altres vegades les aromes que desprenen moltes plantes mediterrànies ens hauran evocat el seu ús com a condiment o fins i tot com a remei medicinal tradicional.

 

Durant generacions les persones de pobles i masies han utilitzat les plantes silvestres per a previndre o curar malalties i han complementat la seua alimentació amb fruits i verdures silvestres. No obstant això la major part de la gent de les ciutats ha perdut aquest saber que encara conserven els pobladors d'aquestes muntanyes.

 

Aprofitant un agradable passeig pels voltants de Sant Joan us ensenyarem a reconéixer algunes de les plantes comestibles, medicinals o verinoses que podem trobar pel Parc Natural de Penyagolosa i el seu entorn així com els seus usos gastronòmics i medicinals més habituals.

 

Destinataris: Tots els públics.

 

Data: Diumenge 19 de setembre de 2021

 

Hora d'inici i lloc: 11.00h. Centre d'Interpretació del Parc Natural de Penyagolosa "La Casa Forestal"

 

Durada de l'activitat: 3 hores aproximadament

 

AVÍS: Inscripció prèvia, preferiblement per correu-e a parque_penyagolosa@gva.es o trucant al 964760838 . Places limitades.