Notícies

Ves enrere Plantes comestibles, medicinals i verinoses de Penyagolosa

Plantes comestibles, medicinals i verinoses de Penyagolosa

Xarrada i recorregut etnobotànic

En els nostres passejos pel camp moltes vegades ens haurà cridat l'atenció la presència de fruits silvestres de brillants colors i ens haurem preguntat si es podrien menjar o serien verinosos. Altres vegades les aromes que desprenen moltes plantes mediterrànies ens hauran evocat el seu ús com a condiment o fins i tot com a remei medicinal tradicional.

 

Durant generacions les persones de pobles i masies han utilitzat les plantes silvestres per a previndre o curar malalties i han complementat la seua alimentació amb fruits i verdures silvestres. No obstant això la major part de la gent de les ciutats ha perdut aquest saber que encara conserven els pobladors d'aquestes muntanyes.

 

Aprofitant un agradable passeig pels voltants de Sant Joan us ensenyarem a reconéixer algunes de les plantes comestibles, medicinals o verinoses que podem trobar pels nostres passejos pel Parc Natural de Penyagolosa així com els seus usos gastronòmics i medicinals més habituals.

 

Destinataris: Tots els públics. Aprofitant la presència al parc de dues cadires de rodes adaptades a la naturalesa (cadires Joëlette) l'activitat serà assequible per a persones amb mobilitat reduïda (consultar aqueixa possibilitat en el telèfon: 964 76 08 38)

 

Data: Diumenge 30 de maig de 2021

 

Hora d'inici i lloc: 11.00h. Centre d'Interpretació del Parc Natural de Penyagolosa "La Casa Forestal"

 

Durada de l'activitat: 3 hores aproximadament

 

AVÍS: Inscripció prèvia. Places limitades.