Notícies

Ves enrere Paisatges de Penyagolosa, una finestra en el temps

Paisatges de Penyagolosa, una finestra en el temps

Ruta interpretativa


 

Quan venim al Parc natural de Penyagolosa i admirem l’esplèndid paisatge, és fàcil que pensem que l’imponent penyal que corona la gran muntanya ha estat ahí des del principi dels temps i que la gent sempre ha vingut a respirar aire pur, gaudir dels extensos boscos, les cabres feréstegues i les orquídies que floreixen en primavera. No solem pensar que tot canvia i que sols fa unes dècades l’ús d’aquestes muntanyes era sobre tot agrícola i ramader, conformant un paisatge molt diferent del que hui coneguem. Moltes famílies vivien del que donava la terra en una forma de vida hui impensable per als habitants de les grans ciutats. De fet si poguérem retrocedir progressivament en el temps, podríem veure com ha anat canviant el paisatge i amb ell els seus hàbitats (flora, fauna i humans), arribant a un punt en què ni tan sols existia la muntanya i els peixos nadaven on ara volen els voltors.

 

En aquesta ruta guiada admirarem els preciosos paisatges de l'entorn de Penyagolosa però també aprendrem el perquè de la vegetació i la fauna que alberguen, descobrirem les restes de la forma de vida dels nostres avantpassats i els signes de l’origen marí d’aquestes terres.

 

 

Destinataris: Persones interessades en aprendre sobre la interpretació del paisatge, els habitants i la història d’aquestes muntanyes. Recomanable xiquets a partir de 10 anys

 

Data: Dissabte 19 de febrer de 2022

 

Hora d’inici i lloc: 10.00h. Centre d'Interpretació del Parc Natural de Penyagolosa “La Casa Forestal”

 

Durada de l'activitat: 4 hores aproximadament

 

AVÍS: Inscripció prèvia. Places limitades.