Notícies

Ves enrere Els fantasmes del bosc

Els fantasmes del bosc

La Biodiversitat dels PNs com a recurs educatiu

Xarrada i ruta per a descobrir els secrets dels animals del bosc a través dels seus senyals

Passejant pel bosc veiem els grans arbres, precioses flors silvestres i algun insecte o sargantana,...a tot estirar arribem a sentir als ocellets cantant, però,... on estan els senglars, cabirols, raboses, gats salvatges, teixons i altres animals que els llibres i documentals diuen que habiten a les nostres muntanyes? Molts són nocturns i tan esquius que semblen fantasmes. No obstant això podem detectar la seua presència i descobrir els seus secrets a través de les pistes que ens deixen i amb l'ajuda de tècniques com els paranys fotogràfics.

Després d'una xicoteta xarrada d'introducció i mostrar una col·lecció de diferents tipus de senyals de la fauna local, realitzarem un recorregut pels voltants de Sant Joan per a investigar la fauna que amaga la gran muntanya. Aprendrem a fer de detectius pel camp per a detectar, reconéixer i interpretar les petjades, els caus, les restes de menjar i altres indicis que assenyalen la presència i el comportament de la fauna del parc natural de Penyagolosa.

La participació està oberta a tots els públics, encara que és recomanable que els xiquets –millor a partir de 6-7 anys- estiguen acostumats a caminar per la muntanya. És imprescindible portar calçat adequat i roba d'abric, esmorzar i aigua.

 

Data: 31 d'octubre de 2020

Horari i lloc d'inici: 10.30h des del Centre d'Interpretació del Parc Natural de Penyagolosa.

Dificultat de la ruta: Mitjana-baixa.

Inscripcions en: parc_penyagolosa@gva.es (preferiblement) o 964760838 (dimarts a diumenge de 9'30h a 14h)

Duració de l'activitat: 4 hores aproximadament

 

AVÍS: Inscripció prèvia. Places limitades.