Notícies

Ves enrere Entre la muntanya i el pla

Entre la muntanya i el pla

La biodiversitat en les muntanyes

Ruta guiada pels antics camins de Penyagolosa descobrint la seua biodiversitat

 

 

Al desembre celebrem el dia internacional de les muntanyes sota el lema "La biodiversitat a les muntanyes" amb una ruta d'uns 9 km on gaudirem de bells paisatges, travessarem diferents tipus d'hàbitats naturals i tindrem oportunitat d'observar i aprendre sobre algunes de les espècies de plantes i animals que allí es troben.

 

Per a això des de Vistabella del Maestrat, eixirem per la ruta del Pinet cap al Collet de Les Solanes, des d'on continuarem cap a Els Morros de la Carmeleta, cridaners promotorios rocosos usats per àguiles i cabres munteses des d'on s'albira al lluny el mític Penyagolosa. Seguint l'antic camí de Sant Joan que circula elevat sobre la vall del Riu Molinet i passant sota el Tossalet arribarem al Mas del Collet, en ús ramader fins fa ben poc i ens dirigirem pel Portellàs cap al Mas de Mançanares, una altra masia representant d'una forma de vida autosuficient i adaptada a les dures condicions de la muntanya que per desgràcia està a punt de desaparéixer. En aquest punt descendirem al Pla, un extens pla que cultivat de cereals, pataques i carrasques tofoneres ofereix un marcat contrast entre les muntanyes que l'envolten. Des d'eixe punt iniciarem el retorn cap al poble a través de la sendera de Gran Recorregut GR7.

 

La participació està oberta a tots els públics, encara que és recomanable que els xiquets –millor a partir de 12 anys- estiguen acostumats a recorreguts llargs per la muntanya. És imprescindible portar calçat adequat, gorra o barret, roba d'abric, esmorzar i aigua.

 

Data: 13 de desembre de 2020

Horari i lloc d'inici: 10.00h des de la Plaça de l'Esglèsia de Vistabella del Maestrat

Dificultat: mitjana

Inscripcions en: parque_penyagolosa@gva.es (preferiblement) o 964760838 (dilluns a diumenge de 10h a 14h)

Durada de la activitat: 4 hores i mitja aproximadament