Arbres monumentals

Arbres monumentals

La biodiversitat que caracteritza el massís de Penyagolosa ha fet d'aquest paratge natural un lloc idoni perquè es desenvolupen determinades espècies arbòries, les quals han arribat fins als nostres dies en plena maduresa ornamental i es consideren arbres monumentals i d'especial conservació.

Al parc n'hi ha diversos de catalogats i protegits:

Pi Gros de les Quatre Forques. Pi negre / pi negral. (Pinus nigra Arnold) d'uns 200 anys, situat a l'entrada de la zona d'acampada de Planàs.

Pi Roig de Manual Calduch i Almela . Pi roig / Pi alba. (Pinus sylvestris) la seua edat s'estima en uns 100 anys, es troba a la forest pública de Sant Joan de Penyagolosa, a cent metres de la pista forestal que puja al pic.

Aquests dos exemplars formen part del projecte LIFE desenvolupat en hàbitats prioritaris d'alta muntanya i han sigut objecte d'intervenció per al seu sanejament i senyalització.

Pi Gros de les Cinc Forques. Pi negre / Pi negral. (Pinus nigra Arnold) es calcula que té uns 200 anys, es troba situat dins de la pinnada de Sant Joan que puja a l'àrea recreativa Vela I.

Teix del Barranc de la Teixera . Teix / Teix (Taxus baccata L.), la seua edat s'aproxima als 1.000 anys i es troba al barranc del mateix nom, el seu estat és decrèpit en l'actualitat.

Hi ha molts més exemplars d'arbres monumentals als pobles que envolten el massís.