Visualització de contingut web

Descripció

Ruta roja: ruta en bicicleta

La ruta en bicicleta té un recorregut no tècnic de 5.200 metres de longitud que discorre per la part sud-oest del parc natural. Té una rampa d'ascens un poc dura, però val la pena realitzar l'itinerari en la seua totalitat per a tenir una vista molt completa. El traçat discorre per una zona relativament allunyada de la llacuna per a evitar molèsties a les aus aquàtiques. Es recomana no eixir del recorregut marcat i respectar tot l'entorn.
 
Partint del Centre d'Informació pel camí de terra en direcció al cementeri, s'arriba de seguida al camí asfaltat, i continuant recte, s'enllaça amb la senda de terra que puja als colomers.
 
Durant l'ascens es contempla, a mà dreta, el bosc de pins, com també una àmplia vista de la llacuna de la Mata.
 
En passar el seté colomer, girem 180 graus i prenem un camí estret que discorre entre pins. A uns 50 metres seguint el camí ens trobarem amb el punt més alt del parc. Podrem gaudir de la vista de les dues llacunes, la pineda, el Mediterrani i, en els dies bons, albirarem l'illa de Tabarca. Des d'aquest punt es reprén la marxa i comença el descens, i haurem de prendre la primera bifurcació a la dreta. El descens ràpid compensa la pujada.
 
En arribar al final d'aquesta senda ix un camí a l'esquerra que discorre entre bancals de vinya. Una meravellosa vista en primer pla d'una massa de canyís denota la presència d'aigua dolça. En segon pla es troba la llacuna.
 
Finalment arribarem a l'acollidora ombra que ofereix la pineda. Magnífic punt per a detenir-se i prendre un poc d'aire. Aquesta massa forestal de repoblació està formada per eucaliptus i pins (pinyoner i blanc). Per a tornar al punt de partida només cal prendre el camí que puja al Centre d'Informació.