20 aniversari

20 aniversari

El Parc Natural de les Llacunes de La Mata i Torrevieja compleix 20 anys, dos dècades des de la seua declaració com a Parc Natural, que li atorga a aquest espai la protecció mediambiental necessària per a salvaguardar una de les zones humides mediterrànies més privilegiades.

 

Declarat abans Zona humida d'importància internacional pel Conveni Internacional de Ramsar i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), No és gens estrany que en 1996 fóra declarat Parc Natural Protegit.

 

Un espai protegit amb una extensió de 3.700 ha conservades, de les quals 2.100 ha són làmina d'aigua, compta amb dues llacunes naturals una de les quals és de color rosa, que confereix un entorn únic i molt important per a les aus, tant en la seua nidificació com en la migració.

 

A més de la seua importància per a les aus, en el Parc Natural podem trobar comunitats vegetals increïbles, capaces de suportar condicions ambientals i de salinitat del sòl molt extremes, i que han desenvolupat adaptacions per a sobreviure en aquest tipus d'ambients.

 

I si a tot açò, sumem els meravellosos paisatges i els innumerables beneficis que ens aporta la conservació d'aquest espai natural, No és gens estrany que vulguem celebrar amb tots els luxes el nostre vinté aniversari.

 

Han sigut 20 anys de protecció i conservació com a Parc Natural, i per això, des del Parc Natural volem celebrar-ho amb tots aquells que vulguen unir-se a la nostra celebració.

 

Al llarg d'aquests tres mesos s'han programat una sèrie d'activitats, xarrades, jornades, rutes guiades i exposicions, tot això enfocat perquè tots puguen gaudir dels valors naturals i culturals d'aquest Parc, perquè per a nosaltres el més important és posar en valor aquest espai natural, i propiciar així la seua conservació i protecció.

 

Esperem la vostra participació, ja que el Parc Natural de les Llacunes de la Mata-Torrevieja és de tots i entre tots cal protegir-lo.