Centre d'Interpretació

Centre d'Interpretació

Centre d'Interpretació Racó de l'Olla

El Racó de l'Olla és una zona geològicament deprimida situada en ple cor del Parc Natural de l'Albufera. Està situat entre la Devesa i l'Albufera, i és una zona de transició entre els dos ambients. En aquest enclavament està situada la Reserva Natural del Racó de l'Olla, lloc amb un elevat interés botànic i ornitològic. Aquesta reserva, amb una superfície aproximada de 49,9 hectàrees, consta de dues grans zones:

  • Zona d'ús públic: on es troba el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla, que desenvolupa programes d'informació, divulgació, interpretació del patrimoni i educació ambiental, dirigits als centres educatius, a la població local i al turisme.

  • Zona de reserva integral: destinada a la conservació de la biodiversitat. La zona de reserva integral està restringida al públic, ja que es tracta d'una àrea destinada a la nidificació i refugi d'importants espècies d'aus aquàtiques.  No es permet l'entrada.

En la zona d'ús públic se situen:

  • Aparcaments: per a automòbils i autobusos, amb 4 places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

  • Àrea recreativa: oberta exclusivament per a l'esmorzar, descans i espera de les visites concertades.

  • Centre de Recepció de visites: acull una exposició sobre la Reserva del Racó de l'Olla i el Parc Natural de l'Albufera.

  • Torre-mirador: ofereix una vista panoràmica de l'Albufera.

  • Llacuna d'aproximadament 5 ha, on s'ha assentat una part representativa de la flora i l'avifauna de l'Albufera.

  • Observatoris d'avifauna: espais adaptats per a l'observació de diferents espècies d'aus, principalment aquàtiques. Els mesos més destacats són: maig, juny, juliol, novembre, desembre i gener. Es recomana portar prismàtics o ullera de llarga vista.

  • Senda interpretativa: la finalitat de la qual és donar a conéixer al visitant la diversitat d'algunes espècies botàniques adaptades als ambients del conjunt Devesa-Albufera. Longitud: 0,8 km (anada i tornada).

Mapa del Racó amb el camí senyalitzat en roig per a realitzar caminant

Horari d'atenció a visites: de dilluns a diumenge de 9:00 a 14:00 hores.  ÚLTIM ACCÉS 13:30 hores.


Accés: gratuït. Aforament limitat. 

NO ÉS NECESSÀRIA RESERVA PRÈVIA PER A PARTICULARS.

SI ÉS NECESSÀRIA RESERVA PRÈVIA PER A GRUPS (MÍNIM 15 I MÀXIM 50).

Dies que el Centre romandrà tancat: 1 i 6 de gener, 19 de març, 24, 25 i 31 de desembre.

Informació: 96 386 80 50.    Correu electrònic: raco_olla@gva.es

No s'admet l'entrada amb gossos.

Audioguia: el Centre compta amb una audioguia per a poder visitar-lo de manera autoguiada. Pot accedir a les 12 pistes d'àudio seguint l'enllaç Audioguia, o mitjançant els els codis QR distribuïts en el Centre d'Interpretació. Es recomana portar auriculars.

MAPA: Google maps

 
Normes de comportament: