Recomanacions per a la visita

Recomanacions per a la visita


 

Ens trobem en un espai natural protegit. Per contribuir a la seva conservació hem d'intentar visitar-lo en grups reduïts, fer el menor soroll possible, no sortir del camí delimitat, respectar els animals i plantes, no fumar ni encendre foc, respectar les normatives forestals i no deixar fems, residus ni empremtes del nostre pas per l'itinerari.

No es permet desembarcar sense permís del personal del parc natural, acampar, desembarcar animals domèstics ni prendre mostres de sòl i roques.

L'accés a l'illa no és recomanable per a persones amb mobilitat reduïda. Tot el trajecte de visita (desde port Tofiño fins al far) està exposat al sol, per la qual cosa és important protegir-se bé amb gorra o barret, ulleres de sol i crema solar (recomanable que siga "ecofriendly"). El calçat ha de ser còmode, i és recomanable portar aigua, però recorde que no es pot menjar durant la visita a l´Illa Grossa.

La Reserva romandrà tancada a visites d'ús públic interpretatives els mesos de desembre, gener i febrer.

En data 20 de febrer de 2019, es va aprovar per part de la Junta de Protecció de la Reserva, el nou pla d'ús públic i es va ratificar mitjançant resolució del director general de Medi Natural i d´Avaluació Ambiental de data 6 de març de 2019.

Les visites s'organitzen en el temps en tres temporades, alta, mitjana i baixa, i s'estableixen nous contingents amb límits mensuals i diaris. Aquesta regulació pot consultar-se en aquesta pàgina web en el punt "Planeja la teua visita", "Accessos", "Com arribar-hi".

La gestió de la part marina la realitza el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Tot i que per bussejar a pulmó no cal cap permís, sí que s'ha de recordar al visitant que, tot i el resguard que ofereix la badia de l'Illa Grossa, es troba a alta mar amb el que es recomana prudència. No es poden tocar ni trepitjar els fons marins ja que estan coberts de vida.

Recomanacions per a la visita a les Illes Columbretes
 

Es recomana posar-se en contacte amb el Centre d'Informació de les Illes Columbretes per a qualsevol aclariment