Recomanacions per a la visita

Recomanacions per a la visita


 

Normes de conservació

Ens trobem en un espai natural protegit. Per contribuir a la seua conservació hem d'intentar visitar-lo en grups reduïts, fer el menor soroll possible, no eixir del camí delimitat, respectar els animals i plantes, no fumar ni encendre foc, respectar les normatives forestals i no deixar fems, residus ni empremtes del nostre pas per l'itinerari.

No es permet desembarcar sense permís del personal de la Reserva Natural, acampar, desembarcar animals domèstics ni prendre mostres de sòl i roques.

L'accés a l'illa no és recomanable per a persones amb mobilitat reduïda. Tot el trajecte de visita (des de port Tofiño fins al far) està exposat al sol, per la qual cosa és important protegir-se bé amb gorra, ulleres de sol i crema solar (recomanable que siga "ecofriendly"). El calçat ha de ser còmode, i és recomanable portar aigua, però recorde que no es pot menjar durant la visita a l'Illa Grossa.

La Reserva romandrà tancada a visites d'ús públic interpretatives els mesos de desembre, gener i febrer.

En data 20 de febrer de 2019, es va aprovar per part de la Junta de Protecció de la Reserva, el nou pla d'ús públic i es va ratificar mitjançant resolució del director general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental de data 6 de març de 2019.

Les visites s'organitzen en el temps en tres temporades, alta, mitja i baixa, i s'establixen nous contingents amb límits mensuals i diaris. Aquesta regulació pot consultar-se en esta pàgina web en l'apartat "Planeja la teua visita", "Accessos", "Com arribar-hi".

La gestió de la part marina la realitza el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Tot i que per bussejar a pulmó no cal cap permís, sí que s'ha de recordar al visitant que, tot i el resguard que oferix la badia de l'Illa Grossa, es troba a alta mar amb què es recomana prudència. No es poden tocar ni trepitjar els fons marins, ja que estan coberts de vida.

Recomanacions per a la visita a les Illes Columbretes
 

Es recomana posar-se en contacte amb el Centre d'Informació de les Illes Columbretes per a qualsevol aclariment.