maig 2021
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Notícies del parc

« Ves enrere

DIA INTERNACIONAL DE LA CONSERVACIÓ DE LA CAPA D´OZÓ

DIA INTERNACIONAL DE LA CONSERVACIÓ DE LA CAPA D´OZÓ

Què puc fer jo?

Aquest dia se celebra cada any el 16 de setembre, declarat per l'Assemblea General de les Nacions Unides, es convida als Estats a què el dediquen a la promoció d'activitats relacionades amb els objectius del Protocol de Mont-real, relatius a les substàncies que destrueixen la capa d'ozó. La capa d'ozó, és una capa fràgil de gas situada a l'estratosfera que protegeix la terra de la part nociva dels raigs de solars. I per tant ajuda a preservar la vida al planeta.

L'eliminació dels usos controlats de les substàncies que destrueixen l'ozó estratosfèric i les reduccions no només ajuden a protegir la capa d'ozó per a la generació actual i les futures, sinó també han contribuït a les iniciatives mundials dirigides fer front al canvi climàtic, així com han protegit la salut humana i els ecosistemes reduint la radiació nociva ultraviolada que arriba a la Terra.

En aquesta activitat parlarem sobre la capa d'ozó i l'important que és la seua preservació.
Coneixerem les diferents capes de l'atmosfera i les seues diferents funcions. Veurem un vídeo sobre aquest tema i com podem les famílies tenir diferents iniciatives en pro de la cura de l'entorn, que podem fer per conservar la mare terra, i amb això la Reserva Natural que tenim a Castelló, les illes Columbretes, es podrà visitar el seu centre d'Informació ubicat al Planetari de Castelló.
Després d'aquesta primera part, durem a terme un taller de pintar bosses de tela que després podem utilitzar per anar a comprar, al mercat, a l'escola ..., podrem inspirar-nos en la Reserva Natural, en la fauna, la flora o el seu far, etc

Inscripció a l'activitat a partir del dilluns7 de setembre punxant ací, és gratuït