Visualització de contingut web

Fauna

És dominada per les colònies d'aus marines nidificants. La gavina corsa, la baldriga cendrosa, el falcó de la reina i la corba marina emplomallada, totes elles espècies molt sensibles a les molèsties i impactes associats a la presència humana, troben en aquestes illes l'únic punt de nidificació de la Comunitat Valenciana.
 
Durant els passos migratoris primaverals i tardorencs, les illes, ancorades enmig de la mar, actuen com a imant per a totes les aus que creuen la Mediterrània entre Europa i Àfrica, i es concentren en un altíssim nombre a fi de reposar i prendre forces abans de continuar el seu viatge.
 
Entre els animals destaca, sobretot, el grup dels artròpodes amb 10 insectes endèmics. La singularitat faunística culmina amb la presència d'una espècie endèmica de sargantana, amb 4 poblacions diferenciades en altres tants illots.
 
L'interés de les illes no acaba amb l'arribada a la línia d'aigua, sinó que, pel contrari, es multiplica quan ens submergim als fons marins. La complicada topografia d'aquests fons marins, plens d'esculls, bancs i baixos és el refugi natural per a moltes espècies sobreexplotades per la pesca en el nostre mar.
 
A més d'una excepcional riquesa d'espècies i varietat de comunitats bentòniques, hi apareixen singularitats com el coral roig i l'alga Laminaria redriguezi, molt escassa en el nostre mar.