Descripció

Descripció

Ruta roja. Los Isidros - Caballeros

Descripció de la ruta.

La ruta discorre pel cor del parc natural, entre la rambla de la Albosa i la rambla de Caballeros, connectant les aldees de Los Isidros, Penen de Albosa i los Sardineros fins a arribar al riu Cabriel en el caseriu de les Casas de Caballeros. Esta zona del parc ens oferix un paisatge peculiar amb una vegetació molt peculiar i aigües salobres, on encara es poden trobar les ruïnes d'una explotació salinera en el barranc de les salinas de Hórtola. La distància total del recorregut serà de 17,5 Km (4h 45m per a senderistes), amb una dificultada mitjana. Este recorregut és ideal per a realitzar-ho amb bicicleta de muntanya.

Parada 1. Inici de ruta (0 Km).
La ruta començarà en la població dels Isidros, localizada junt amb la CN-322.

Parada 2. Penen de Albosa (2Km).
Esta aldea rep el seu nom de la rambla de la Albosa, que porta les seues aigües a la rambla de cavallers, amb dós tributàries del Cabriel.

Parada 3. Los Sardineros (7 Km).
Este caseriu situat en el marge dret de la rambla de la Albosa, és una mostra del despoblament rural i testimoni de l'activitat agrícola i ramadera de la primera mitat del segle XX. Encara es poden apreciar les ruïnes del molí de la rambla i del Batán que van estar en ús fins a 1920.


Parada 4. Caballeros/Riu Cabriel (17,5 Km).
Arribarem a la desembocadura de la rambla Caballeros, on ens trobarem amb un dels escassos caserius d'este tram del Cabriel "les Casas de Caballeros", situat en un dels pocs replecs plans on és possible l'aprofitament agrícola. Este és el lloc on finalitza la ruta, un tram on el riu Cabriel discorre encaixat entre camps de cultiu característics de la zona. Des d'este punt, hi ha la possibilitat d'enllaçar amb la ruta verda que en direcció inversa ens portaria fins a la població de Casas de Rio.