RUTA AZUL. Venta del Moro - Puente de Vadocañas - Descripció

RUTA AZUL. Venta del Moro - Puente de Vadocañas - Descripció

 

 

Ruta blava. Venta del Moro - Puent de Vadocañas.
 
Descripció de la ruta.
Itinerari travessa la Serra del Rubial fins a arribar al pont de Vadocañas en el riu Cabriel. El recorregut discorre entre paisatges agrícoles d'oliveres i vinyes, i un dens bosc de pi blanc.
La distància total del recorregut és de 23,5 Km (6h per a senderistes), sent este recorregut ideal per a realitzar-ho amb bicicleta de muntanya. La dificultat del recorregut és mitja i hi ha la posibilitat de relizar part del recorregut en vehicle fins a arribar a la font de la Oliva.


Parada 1. Inici de ruta (0 Km).
El recorregut s'inicia en el municipi de Venta del Moro.


Parada 2. Aldees de Venta del Moro (6 Km).
Començarem l'itinerari per la CV-458 passant molt pròxims de la rambla de la Bullana i de les aldees de Casas del Rey i Casas de Moya, continuant la ruta fins a arribar al desviació que ens indica el Tochar.


Parada 3. Mirador del Puntal de los Caracoles (10,2 Km).
Seguint la pista passarem pel paratge conegut com a Puntal de los Caracoles, mirador excepcional on podrem apreciar la gran depressió que el riu Cabriel ha realitzat sobre l' altiplà , separant-nos dels plans de la manchuela de cuenca.
En Los Cárceles s'alça també l'impressionant pont que travessava el Cabriel fins a la província de Albacete i que formava part de la inacabada via ferroviària dels anys 30, Utiel-Baeza.


Parada 4. Los Cárceles/Riu Cabriel (11,7 Km).
Si ens desviem de la ruta podem arribar a l'aldea de Los Cárceles ubicada a la vora del riu Cabriel. Esta aldea riberenca oferix una magnífica zona de banys en el riu, amb una variada vegetació de ribera i on encara ens podem trobar amb la llúdria de riu.
 
Parada 5. Font de la Oliva (16,5 Km).
Des del mirador del Puntal de los Caracoles arribarem a este lloc de descans tradicional del bestiar que transitava per la Camino Real de la Mancha o de San Juan. La font , hui en dia tot just aigua, brollava junt amb una gruta excavada en la roca. En este punt haurem de deixar els vehicles de motor en la zona habilitada per a aparcament abans de començar el descens fins al riu Cabriel. Des d'ací podrem connectar amb el PR-CV 344 que discorre per les Hoces del Cabriel i amb la ruta groga, que part de la població de Villargordo del Cabriel.
 
Parada 6. Pont de Vadocañas/Riu Cabriel (23,5 Km).
En este punt arribarem al final de la ruta. Ací ens trobarem amb un dels passos històrics més importants entre l'altiplà castellà i el llevant mediterrani, "el pont de Vadocañas", construït en la segona mitat del segle XVI, i que sorprén al visitant per les seues grans dimensions i el seu magnífic estat de conservació.
Des d'ací podrem disfrutar de les cristal·lines aigües que ens oferix el riu Cabriel i de l'exuberant vegetació de ribera que ho rodeja.
 

 

 

 

 
foto esglesia Casas de Moya (Venta del Moro)
 
foto paraje de los Cárceles (Venta del Moro)

foto pont de Vadocanyes (Venta del Moro)

foto riu Cabriol al seu paso per Vadocanyes