Descripció

Descripció

ruta amarilla

 

foto pino de los Dos Hermanos (Villargordo del Cabriel)

 

foto poblado Moluengo (Villargordo del Cabriel) 

 

foto desde el mirador de la Fonseca (Venta del Moro)

 

foto vista panorámica desde el pico Moluengo (Villargordo del Cabriel)

 

fuente de la oliva (Venta del Moro)

 

foto gruta de fuente la Oliva (Venta del Moro)

 

 

 

foto puente de Vadocañas (Venta del Moro) 
 

Ruta groga. Villargordo del Cabriel - Pont de Vadocañas.

 

Track descargable de la ruta en GPX

 

Descripció de la ruta.
La ruta discorre pròxima a la Serra del Rubial, a través d'una àmplia pista on el paisatge forestal s'entremescla amb grans extensions de vinyes fins a arribar a l'històric pont de Vadocañas en el va riure Cabriel. 

La distància total del recorregut és de 16 Km (4h 30m per a senderistes), sent este ideal per a senderistes avançats. La dificultat del recorregut és mitja.
 


Parada 1. Inici de ruta (0 Km).
L'itinerari s'inicia en la població de Villargordo del Cabriel, des d'on caldrà creuar l'antiga N-III fins a trobar-nos amb la vïa pecuària. En este tram el recorregut discorre per un paisatge agrícola entre vinyes, on és freqüent encreuar-se amb llebres i conills.

 

Parada 2. Pino de los Dos Hermanos (3,5 Km).

Si ens desviem de la ruta, podrem contemplar un monumental exemplar de pi roig de més de 25 m d' altura i una edat calculada de 150 anys.
 


Parada 3. Poblat Moluengo (4,2 Km).
Molt pròxim a la ruta es troba el poblat Moluengo, lloc on s'han trobat restes d'antigues terrisseries d'època romana. Des d'este punt podrem accedir al PR-CV 299, que discorre pròxim a les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola, situades en l'estratègic port de Contreras.

 


Parada 4. Mirador de la Fonseca (4,6 Km).
Si ens desviem de la Ruta, arribarem al mirador de la Fonseca. Este és un dels millors observatoris del parc per a disfrutar del vol de l'Àguila Real. Este mirador, ens oferix una panoràmica de la vall de la Fonseca, amb les ruïnes d'esta aldea riberenca i les formacions rocoses de los Cuchillos.
Des d'ací podrem enllaçar amb el PR-CV 344 que discorre per las Hocees del Cabriel (Hoz Rabo de la Sarten, Hoz de Vicente i Hoz del Purgatorio).

 


Parada 5. Pic Moluengo (5 Km). 
Desviant-nos i pròxim a la ruta es troba el pic Moluengo. Este és el punt més elevat de la comarca de Requena-Utiel, amb una altitud de 1041m. s.n.m., amb impressionants vistes sobre els dos vessants de la Serra del Rubial, divisant-se totes les poblacions de la comarca, la depressió del riu Cabriel i la plana de la manchuela de cuenca.

 

Parada 6. Font de la Oliva (9 Km).

Lloc tradicional de descans del bestiar que transitava per el Camino Real de la Mancha o de Sant Joan. La font, hui en dia seca, brollava junt amb una roca excavada en la roca.

En el cas d'utilitzar vehicle de motor, en este punt del recorregut trobarem un lloc habilitat per a deixar els vehicles abans de començar el descens fins al riu Cabriel. 

Des d'ací hi ha la possibilitat amb la ruta blava que ens portaria fins a la localitat de Venta del Moro, i amb el PR-CV 344 que discorre per las Hoces del Cabriel.

 

Parada 7. Pont de Vadocañas/Riu Cabriel (16 Km).

En este punt arribarem al final de la ruta. Ací ens trobarem amb un dels passos històrics més importants entre l' altiplà castellà i el llevant mediterrani "el pont de Vadocañas",construït en la segona mitat del segle XVI.

Des d'ací podrem disfrutar de les cristal·lines aigües que ens oferix el riu Cabriel i de l'exuberant vegetació de ribera