Notícies

Ves enrere DESCOBRIX LA "LLATA"

DESCOBRIX LA "LLATA"

L'elaboració de llata de palma feta amb les fulles del Margalló va ser, fins no fa molts anys, una de les activitats quotidianes realitzades per dones que va arribar a formar part del paisatge rural dels pobles de la Marina Alta. La primigènia indústria turística, va potenciar aquesta artesania amb el comerç dels diferents objectes que amb ella s'elaboraven: cabassos, catifes, cistelles ... A hores d'ara la competència de preus dels productes artesans elaborats en països amb mà d'obra més barata, ha relegat gairebé a l'oblit un saber tradicional femení de la nostra comarca.
L'associació de Veïns i Veïnes de Jesús Pobre celebra el dia de la Dona i entre altres activitats realitza una demostració d'artesania en la qual es podrà veure en viu l'elaboració tradicional d'aquesta artesania. També podrem gaudir d'un agradable passeig pels voltants de Jesús Pobre per conèixer el Margalló i el seu hàbitat de muntanya mediterrània.
 
Ruta guiada pels voltants de cultius i boscos de Jesús Pobre i demostració d'elaboració de llata de margalló, fet per dones de manera tradicional. 
Horari i lloc d'inici: de 9:30h.  Riu Rau de Jesus Pobre. C/Diagonal 2 
Places limitades.
Reserva i informació: parque_montgo@gva.es  /  679196461
 
Recomanem la subscripció a la llista de distribució de les notícies del nostre web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les noticias.A