Ruta verda "Llacunes el Racó i el Saladar" - Descripció

Ruta verda "Llacunes el Racó i el Saladar" - Descripció

Tipus: circular

Distància: 3,75 km (sense parades)

Durada estimada: 1 h

Dificultat: baixa

Desnivell acumulat: 4 m.
 

La ruta comença al Centre d'Informació. Gràcies a un primer tram adaptat, comú amb la ruta groga, gaudirem dels camps de saladar annexos fins a arribar a la Microreserva dels Racons. En aquesta zona podrem observar les espècies típiques d'aquest tipus d'ambients d'alta concentració salina, com ara les soses, les salicòrnies o el limonium, a més de tamarius.
 

Deixant de costat la passarel·la sobre el saladar, prenem un desviament a la dreta, on el visitant pot optar per visitar el primer punt d'avistament d'aus, l'Observatori VOLCAM. Una vegada es reprén l'itinerari, arribem a les tolles de depuració d'aigua, on el senill actua com a filtre biològic i on trobarem un berenador, el d'Orones, que ens permet fer un alt en el camí per a gaudir d'aquest entorn privilegiat.
 

Seguint camí vorejant la llacuna del Racó, arribem a una zona d'ombra, el Mirador de La Montcada, realitzat a mà amb canya i gràcies al qual podem conèixer un dels usos tradicionals de la zona, ja que des d'antic ha format part de l'estructura dels sostres de les cases de labor.
 

El següent punt d'observació és la Torre La Canal del Moliner, des d'on es pot contemplar moltes de les espècies d'aquest aiguamoll, tals com ànecs blancs, agrós i fins i tot bàndols de flamencs. Aquest punt enlaire ofereix boniques panoràmiques de la Finca El Racó i de La Raja, un vedat cinegètic privat.
 

Continuem vorejant el Canal del Conveni, on trobem espècies com llises o carpes, fins a arribar a l'Observatori Pas del Llop, on contemplar la avifauna de la llacuna El Saladar.
 

Al final d'aquest recorregut ambiental s'arriba a la zona d'aparcament del Centre d'Informació.