LA VIDA OCULTA AL FONDO

Ves enrere Protegisca les aus, siga la solució a la contaminació plàstica

Protegisca les aus, siga la solució a la contaminació plàstica

Jornada per a observar aus al Fondo

PROTEGISCA LES AUS:SIGA LA SOLUCIÓ A LA CONTAMINACIÓ PLÁSTICA

 

JORNADA PER A OBSERVAR AUS AL FONDO

 

Hem preparat una sèrie d'activitats per a celebrar el dia mundial dels aus, on veurem la importància de El Fondo com a lloc de pas i hivernada en les seues rutes migratòries, així com el perill que suposa la concentració de plàstics en aquests espais per a la supervivència d'aquestes.

 

El plàstic és un dels materials més utilitzats per l'home, produïm 300 milions de tones a l'any, en la naturalesa tarden a degradar-se i desaparéixer entre els 20 i 500 anys, molts d'aquests plàstics arriben als diferents ecosistemes del planeta, amenaçant la supervivència dels ocells que els habiten; un dels ecosistemes més afectats són els aiguamolls, les capes de plàstic que els cobreixen condueixen en molts casos a paranys i embolics que els provoquen lesions i fins i tot la mort.

 

Realitzarem un ruta guiada, on parlarem dels aus que habiten en El Fondo i la problemàtica dels plàstics en l'aiguamoll, veurem un vídeo realitzat per Arturo Vilar Rivas sobre l'avifauna del parc.

 

A més hem preparat dos tallers on podeu participar; en un d'ells Adrián Oriola Torres, col·laborador de la UMH ens mostrara que s'alimenten algunes dels aus de El Fondo, analitzant "egagrópiles", un regurgitat de plomes, pèls i ossos que realitzen alguns ocells que no són capaços de digerir; i en l'altre taller construirem nius d'oroneta, un dels nostres aus migratoris.

 

DADES DE L'ACTIVITAT

 

Dia: 12 d'Octubre de 2019

Horari: de 9.00 a 13:00h

Lloc: Porta Nord del Parc

 

Horari d'activitats

 

De 9.00 a 11.00

Ruta guiada per la ruta roja, on parlarem del profund i de les espècies que habiten en el, així com la importància del reciclatge de plàstics per a conservar l'aiguamoll. En finalitzar vídeo sobre l'avifauna de El Fondo

 

D'11.00 a 13.00

Taller de Nius d'oronetes

Taller d'anàlisi de egagrópilas

 

Places limitades. Inscripció en el telèfon 966678515 (de 9 a 14 hores) o mitjançant el correu electrònic parc_elhondo@gva.es

 

Avisos/recomanacions: portar roba còmoda i adaptada a les condicions meteorològiques del dia, així com menjar i beguda per a l'esmorzar. Liquide antimosquits.

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les notícies.