LA VIDA OCULTA AL FONDO

Ves enrere NIT DE LES RATES PENADES

NIT DE LES RATES PENADES

ESCOLTANT A LA NIT

NIT DE LES RATES PENADES

 

 

ESCOLTANT LA NIT

 

 

Les rates penades a més de ser un dels grups de mamífers més nombrosos del planeta són uns grans desconeguts per al gran públic. Tenen una gran importància ecològica pel seu impacte en la natura ja que mantenen en equilibri la biodiversitat dels ecosistemes que habiten.

 

Un rata penada pot menjar al voltant de 700 insectes en un mateix dia, al caçar de nit utilitzen un sofisticat sistema de sonar anomenat ecolocalització, que consistix en l'emissió d'ultrasons que al xocar amb un objecte són reflectits i arreplegats per les orelles. Estos ultrasons no són escoltats per l'oïda humana, però si podem detectar-los amb un receptor de freqüències adequat.

 

Moltes i variades són les amenaces a què s'enfronten les rates penades. L'alteració de l'hàbitat, la pèrduda de refugis i la utilització de pesticides, entre altres, estan portant a moltes de les seues espècies a situacions límit que fan perillar la seua supervivència.

 

LLOC: Centre de Visitants del Parc Natural del Fondo. Finca el Rincón. Assarb de Fora s/n. 03158. San Felipe Neri-Crevillent.

 

HORA: donarà començament a les 19:00 hores i durara dos hores aproximadament.

 

REALITZACIÓ: Consistirà en una xarrada en la sala d'audiovisuals on se'ns parlarà sobre la biologia i conservació de les espècies de rates penades més rellevants a la Comunitat Valenciana. Una vegada acabada la xarrada eixirem del centre d'interpretació i amb un receptor d'ultrasons intentarem escoltar les espècies que estiguen en eixe moment per la zona.

 

INSCRIPCIÓ: obligatòria, enviant un correu a: parques_el hondo.gva.es o trucant al telèfon 966 678 515, indicant nom, procedència, e-mail i número de telèfon.

 

RECOMANACIONS: portar antimosquits, frontal o llanterna, i entrepà per si vos voleu quedar a sopar.

 

Vos recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies del nostre parc:

parquesnaturales.gva.es/es/web/pn-el-fondo/suscripcion .Així rebreu de forma automàtica en el vostre correu totes les activitats que es programen.